Reconeixement als Estats Units a una de les guanyadores del Calvó Armengol

La professora de Hardvard Melissa Dell, que va rebre el premi el 2017, ha estat distingida amb la medalla John Bates Clark de l’Associació Econòmica Americana

Melissa Dell, a Andorra, el dia del lliurament del Premi Calvó Armengol.
Melissa Dell, a Andorra, el dia del lliurament del Premi Calvó Armengol. SFGA / C.Esteve

La jove professora Melissa Dell de la Universitat de Harvard, que l’any 2017 va ser guardonada amb el Premi Internacional Calvó Armengol, ha estat distingida amb la Medalla John Bates Clark. Es tracta d’un premi de l’Associació Econòmica Americana que es lliura anualment a un economista nord-americà, menor de quaranta anys, que hagi dut a terme una important contribució al pensament econòmic i al coneixement. 

El Govern, la Fundació Crèdit Andorrà i la Barcelona Graduate School of Economics van concedir a Dell el guardó andorrà en la seva cinquena edició, el 29 de maig del 2018. El reconeixement va servir per premiar les seves recerques que vinculen l’economia social a diferents impactes històrics, sovint lligats a períodes violents com les guerres o el colonialisme i el postcolonialisme.

Dell va llicenciar-se l’any 2005 a la Harvard University, va obtenir un màster a l’Oxford University i es va doctorar en economia l’any 2012 al Massachusetts Institute of Technology (MIT). Des del 2014 és membre del Departament d’Economia de la Harvard University. Ha obtingut diversos reconeixements, entre els quals destaca el premi John Williams Prize (2005), atorgat al millor estudiant de llicenciatura de Harvard, les beques Rhodes (2005), Alfred Sloan (2016) i Andrew Carnegie (2017). Ara, a aquests i al premi Calvó se suma un altre de prestigi, la medalla John Bates.

Entre les contribucions a la recerca més reconegudes de la professora Melissa Dell destaquen estudis detallant com els patrons climàtics de temps i temperatura afecten la productivitat econòmica, l’impacte dels canvis polítics a Mèxic en la guerra dels càrtels de la droga o els efectes a llarg termini sobre les institucions de Vietnam de les estratègies militars dels Estats Units.

Amb Dell ja són dues les guanyadores del premí Calvó que també han obtingut el reconeixement de l’Associació Econòmica Americana. Esther Duflo, que va ser guardonada pel Govern en la primera edició del premi, també el va rebre el 2010.

El Premi Internacional Calvó Armengol va ser creat l’any 2008 en memòria del jove economista Antoni Calvó Armengol, professor andorrà de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Barcelona GSE, que va morir la tardor del 2007 amb 37 anys. Va deixar contribucions acadèmiques molt destacades en l’àmbit de l’economia social; el premi reconeix els economistes o científics socials, menors de 40 anys, que contribueixen a la comprensió de les estructures socials i les seves implicacions en les interaccions econòmiques.

Comentaris

Trending