El pròxim cap d'estudis de l’Institut de Música serà un dels professors i el nomenarà el claustre

El comú d’Andorra la Vella també ha creat la figura d’un coordinador extern per liderar el projecte, el qual serà “un càrrec de confiança de l’equip comunal”

La Llacuna acull la seu de l'Institut de Música.
La Llacuna acull la seu de l'Institut de Música.

Primer pas per donar una solució definitiva a la problemàtica que arrossega l’Institut de Música des de fa temps. El cap d’estudis serà elegit pel claustre i serà un dels professors en nòmina i, a més a més, s’incorporarà un coordinador extern per dur a terme les tasques de direcció. El comú d’Andorra la Vella espera posar punt final a les discrepàncies entre els docents i el cap de serveis amb aquestes accions i respondre a la demanda que des de fa temps se sol·licitava per part del professorat.

Així ho ha explicat el conseller de cultura de la casa comuna de la capital, Miquel Canturri, aquesta tarda al Consell de Comú. “Hi ha més de 400 alumnes a l’Institut i és necessari un canvi en l’organigrama. Encara no hem contractat al coordinador, però haurà d’acompanyar a la cúpula directiva liderant l’equip, supervisar el nivell de qualitat de l’institut i assesorar als cònsols i la junta de govern, entre altres coses.

Respecte a l’elecció del cap d’estudis, a partir d’ara serà anomenat a través dels vots del claustre de professors amb l’objectiu que tothom es senti representat i l’elegit serà un professor que, a més a més, continuarà duent a terme les seves formacions a l’Institut. “Hem parlat amb tot el personal i, davant l’important creixement de l’escola, hem considerat que l’organigrama actual potser no dóna l’abast”, ha afegit Canturri.

A banda de la modificació de l'organigrama, el comú durà a terme reformes a les instal·lacions de l'institut.

La cònsol major d’Andorra la Vella ha destacat que “volem que l’institut torni a agafar la força d’abans, que facin concerts i que formin part de l’oferta cultura del país”. Per la seva part, la minoria del comú ha considerat que, a banda d’aquestes mesures, seria necessari estudiar l’estructura organitzativa necessària i prendre decisions per donar una resposta adequada.

D’altra banda, el comú també ha anunciat que s’ha encarregat un informe tècnic per dur a terme les reformes necessàries a les instal·lacions de l’institut, com poden ser la substitució o modificació d’algunes finestres o la reparació de la teulada. En aquest sentit, Marsol ha recordat que el parquet es va canviar fa poc tems.

Comentaris

Trending