El ministeri d'Educació és partidari que els alumnes es formin fins als 18 anys

Durant la inauguració de l'ampliació de l'Escola andorrana de batxillerat, la ministra Ester Vilarrubla ha apostat per la prolongació de l'ensenyament obligatori

Comentaris

Espot, Vilarrubla i Filloy descobreixen la placa commemorativa de la inauguració de l'ampliació del centre.
Espot, Vilarrubla i Filloy descobreixen la placa commemorativa de la inauguració de l'ampliació del centre. SFGA/J.A.VILADOT

"Voldríem que tothom continués estudiant fins als 18 anys, i potser arribarà el moment que el farem obligatori fins a aquesta edat, sempre que tinguem moltes opcions diversificades" ha dit la ministra d'Educació i Ensenyament Superior Ester  Vilarrubla a la inauguració  de les obres d’ampliació de l’Escola andorrana de batxillerat, on s’han creat més de 700 m2. Han consistit en la construcció d’un edifici annex amb set espais: una aula de música insonoritzada, dues sales de reunions per a una desena de persones i quatre aules. També s’ha habilitat un pati cobert de prop de 420 m2.

Actualment, l'ensenyament obligatori és fins als 16 anys però la ministra Ester Vilarrubla no descarta ampliar-lo fins als 18. ""Estem avançant a què la gran majoria de joves continuïn fins als 18 anys estudiant i crec que és cap on hem d'anar" ha afegit.  El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat de Vilarrubla, i del ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, ha inaugurat l’ampliació després de fer un recorregut pel centre. Les obres van iniciar-se durant l’any passat, han tingut un cost de 2,2 milions d'euros, i s’han pogut estrenar aquest curs per donar resposta a l'augment d'alumnes que hi ha hagut durant els darrers quatre cursos. L'any 2002 quan es va inaugurar l'escola hi havia 45 alumnes i 12 professors, Ara en són  450 i 55 respectivament.

Espot ha destacat la trajectòria del sistema educatiu andorrà que "gaudeix de la confiança de centenars de famílies" mentre que Vilarrubla ha volgut fer esment  en "el baix
índex d’abandonament escolar prematur i el fet que cada cop més alumnes cursin el nivell post-obligatori és un indicador excel·lent del bon funcionament del nostre sistema educatiu”.

La ministra ha opinat que abans el batxillerat es dividia en quatre itineraris, i actualment, amb el Permsea, cada alumne fa un procés d'autoreconeixement i decideix el seu propi itinerari. "Hi pot haver tants itineraris com alumnes, i per tant, els grups es barregen", ha indicat, assegurant que a nivell de logística i d'espais és molt més complex que el batxillerat estàndard. La valoració des del ministeri sobre aquest nou batxillerat és molt positiva.

Les obres d'ampliació han consistit en la construcció d’un edifici annex amb set nous espais: una aula de música insonoritzada, dues sales de reunions per a una desena de persones i quatre aules. També s’ha inaugurat un pati cobert de prop de 420 m2, que era una demanda dels alumnes. Vilarrubla, ha apuntat que les intervencions fetes a l’Escola andorrana de batxillerat se sumen, entre altres, a les ampliacions dels centres de Santa Coloma i Andorra la Vella i la remodelació de l’Edifici de les Columnes, on aquest curs s’ha traslladat el Centre de Formació al Llarg de la Vida.

Comentaris (4)

Trending