Els mestres miren ja cap al setembre expectants amb les decisions de Vilarrubla

La ministra d’Educació hauria d’aclarir aquest matí al Consell General el full de ruta per les properes setmanes o mesos

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, durant una compareixença.
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, durant una compareixença. ARXIU / SFGA

Els mestres i professors estan expectants sobre el full de ruta que pugui traçar aquest matí la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, davant la comissió legislativa d’Educació i Cultura. Tot indica que el curs presencial no tornarà fins al setembre anant bé. De fet, els docents, alguns dels quals han incrementat de molt el volum de feina amb l’ensenyament telemàtic, ja donen majoritàriament per liquidat el curs.

De fet, segons les fonts consultades, no és fins al proper 2 de juny quan hi ha una reunió entre diversos actors del ministeri implicats en el disseny del que hauran de ser les següents setmanes o mesos de funcionament. Ara mateix, més enllà que es reactivin les aules o no, també hi ha pendent, sobretot per part dels pares, què passa amb el fet que es va reactivant l’economia i els infants no es poden quedar a casa com ho han fet durant el confinament massiu.

La guarda establerta i executada sobretot per col·laboradors educatius està donant una solució molt puntual. De fet, la setmana passada només eren una setantena d’escolars els que acudien a aquest servei. També queda per veure si durant el mes de juliol, per exemple, es fa algun tipus d’activitat ja sigui per reforçar algunes de les matèries que s’hagin anat donant durant aquest estrambòtic curs o amb una naturalesa més de suport psicològic i emocional.

Comentaris (7)

Trending