Els mestres carreguen contra el ministeri d’Educació per la gestió de la crisi

El SEP posa en relleu els esforços realitzats pel col·lectiu en el marc de l’emergència sanitària de la Covid-19 i lamenta la manca de lideratge de Vilarrubla i el seu equip

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla.
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla. SFGA

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) està indignat amb el comportament i la manera de fer del ministeri d’Educació en la gestió de la tasca educativa durant aquest temps d’excepcionalitat que estem vivint a causa del coronavirus. El col·lectiu d’ensenyants, en un dur comunicat, lamenta la manca de lideratge de la ministra Ester Vilarrubla i el seu equip i es mostra molt crític amb la falta de negociació i les imposicions.

 

Segons l’organització sindical, després de prendre la temperatura del col·lectiu i de posar en relleu “els esforços realitzats pel col·lectiu en el marc de l’emergència sanitària de la Covid-19”, “ni el SEP ni cap representant dels professionals del sector de l’educació (que se sàpiga) ha estat consultat i les decisions s’estan prenent sense cap consens amb la comunitat educativa”. En el comunicat s’assegura que de la majoria de les qüestions que afecten el col·lectiu se n’ha assabentat mitjançant la premsa, cosa que denota la poca consideració cap a aquest sindicat i els seus afiliats.

També es considera que “la feina de col·laboradors educatius, mestres i professors és menystinguda i denigrada per les autoritats. S’agraeixen les paraules de la ministra sobre aquestes professions, però són insuficients”. En aquest punt, el SEP expressa el seu suport a les col·laboradores, que el sindicat considera que en molts casos es pot considerar que “han estat maltractades i pèssimament informades”. Tot plegat porta a corroborar “la sensació de desorganització en la presa de decisions i lamenta la manca, des del 13 de març, d’un lideratge i unes directrius clares i unitàries entre esglaons de la cadena educativa, així com entre escoles i equips de treball”.

L'organització sindical denuncia que “la feina de col·laboradors educatius, mestres i professors és menystinguda i denigrada per les autoritats. S’agraeixen les paraules de la ministra sobre aquestes professions, però són insuficients”

El sindicat també lamenta “els dubtes cada cop més acusats” sobre el retorn a les aules, a les quals els professionals de la docència voldrien tornar el més aviat possible per poder retrobar una relativa normalitat tot i que evidentment sigui, és clar, amb mesures de protecció i seguretat. El SEP també “constata que cada dia es fa més palesa la desconnexió entre ministeri i la realitat de les aules (virtuals)” i tot compartir que els alumnes, tant els més necessitats com la resta, necessiten un suport suplementari, lamenten “les formes i que un cop més s’imposi una voluntarietat obligatòria i els treballadors de l’educació hagin de fer una hora extra gratuïta”.

Finalment, l’organització sindical recorda que en la compareixença pública davant la comissió legislativa d’Educació aquest dilluns, la ministra Ester Vilarrubla ha informat de les ajudes a famílies amb el préstec de material informàtic i connectivitat gratuïta, la qual cosa “no es deixa d’aplaudir però cal puntualitzar: el SEP ha rebut notificació que a dia d’avui encara hi ha famílies en llista d’espera per rebre aquestes ajudes”.D’igual forma, “i entenent que moltes famílies del país estan passant dificultats econòmiques molt greus”, el SEP remarca que “hi ha hagut molts companys i companyes que han hagut de fer front a problemes de connectivitat i de material informàtic”. Així, des del sindicat es vol posar en relleu "la ràpida adaptació dels docents a les eines telemàtiques, que s’ha fet de forma autodidacta i produint la sensació d’abandonament del col·lectiu, en certs moments ha estat molt acusada”.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending