Govern podrà autoritzar la realització de proves educatives el Dia de la Constitució

La llei que fixa aquesta jornada com a festiu obligatori es modifica per afegir, motius turístics a banda, una altra excepció vinculada a exàmens que s’hagin de fer “obligatòriament” aquesta jornada

Si fa falta, es podra fer proves educatives el Dia de la Constitució.
Si fa falta, es podra fer proves educatives el Dia de la Constitució.

El 14 de Març fa anys que està consagrat a celebrar el Dia de la Constitució. És una de les úniques cinc jornades festives que l’activitat al país s’atura gairebé de forma total. Això sí, amb la possibilitat d’establir una excepció en cas que caigui en una data on estigui prevista una gran afluència turística. Ara s’hi afegirà una altra, en matèria educativa. El Govern podrà autoritzar la celebració de proves oficials sempre que hagin de tenir lloc obligatòriament en aquest dia.

Així ho permetrà la modificació legislativa que s’ha tramitat al Consell General. Es tracta d’un canvi de la Llei de declaració del Dia de la Constitució, que data del 1998. El text s’ha tramitat per la via d’urgència, és a dir, reduint a la meitat els terminis fixats pel reglament de la cambra.

En ell, es recorda que, tal com es va establir el 1998, el 14 de març “és un dia festiu de compliment obligatori, retribuït i no recuperable a tots els sectors”. Això sí, amb “excepcions per als relacionats directament amb el turisme”. Ara, però, es posa en relleu que “esdevé imprescindible regular-ne una altra en matèria educativa”. Més concretament, “per poder dur a terme proves oficials dels sistemes educatius presents al nostre país que han de tenir lloc obligatòriament en aquest dia”.

Així, es modifica l’article 2 de la llei original, que marca que el Dia de la Constitució “és festa d’obligat compliment”. S’apunta que “el Govern pot suspendre aquesta obligatorietat per motius directament relacionats amb el turisme i per dur a terme les proves oficials dels sistemes educatius presents al Principat d’Andorra quan aquestes proves hagin de tenir lloc imperativament en aquest dia”.

Comentaris

Trending