Aprovats els decrets d’expedició de qualificacions d’ensenyament obligatori

Al llarg dels anys, ha desenvolupat els diferents nivells educatius incorporant-hi l’aprenentatge basat en competències, modificant les notes ja existents i creant-ne de noves

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla. Toni Solanelles

El Govern ha aprova el decret pel qual es regula l’expedició de qualificacions d’ensenyament obligatori i postobligatori de caràcter estatal d’ensenyament no superior. El Govern, al llarg dels anys, ha desenvolupat els diferents nivells educatius incorporant-hi l’ensenyament i aprenentatge basat en competències, modificant les qualificacions ja existents i creant-ne de noves.

Es considera necessari publicar un nou decret d’expedició que s’adeqüi a la realitat actual i defineixi els procediments per a l’expedició de les següents qualificacions: títol de graduat en segona ensenyança, títol de batxiller, diploma professional inicial, diploma d’ensenyament professional, títol de batxiller professional i diploma d’educador esportiu.

Així, el text recull també el tipus de paper de les qualificacions emeses, el redactat que ha d’incloure cada diploma, com s’ha de fer l’estampació de l’escut d’Andorra, les signatures i la sèrie alfanumèrica única que en permet la seva inscripció al registre oficial així com les mesures de seguretat que han de contenir els diplomes.

Paral·lelament, el consell de ministres també ha aprovat el nou Decret creador i regulador del Registre oficial de qualificacions d’ensenyament obligatori i postobligatori de caràcter estatal d’ensenyament no superior per adequar-se a les noves titulacions, amb l’objectiu de crear una base de dades eficient i fidedigna.

Etiquetes

Comentaris

Trending