Els exàmens de selectivitat es distribuiran en tres franges horàries per dia

L'objectiu és evitar al màxim les permanències innecessàries a les seus i evitar aglomeracions en els descansos

Prova d'accés a la universitat de l'any passat a la Seu d'Urgell.
Prova d'accés a la universitat de l'any passat a la Seu d'Urgell. Ajuntament de la Seu d'Urgell

Els exàmens de la selectivitat es distribuiran en tres franges horàries per dia. Així, durant els quatre dies que es facin les proves, n'hi haurà dos el matí i un a la tarda. Així ho ha aprovat Universitats i Recerca aquest dilluns, amb l'objectiu d'evitar al màxim les permanències innecessàries a les seus. Els alumnes andorrans s'examinaran de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) a la Seu d'Urgell. Les Proves de Competències Específiques (PCE) tindran lloc al María Moliner de la Margineda.

L'ampliació d'un dia de les proves, que es faran del 7 al 10 de juliol, permetrà aquesta nova distribució, de tal manera que les matèries més nombroses de la fase general, tant les comunes com les de modalitat, queden segregades i repartides en tres dies. A més, s'estableixen tres franges d'examen per dia: per a tots els estudiants les proves començaran a les 9.00, a les 12.00 i a les 15.00 hores. L'objectiu és impedir aglomeracions en els descansos i reduir al màxim les permanències a les instal·lacions en aplicació de les mesures higièniques i de distanciament per evitar un rebrot de la pandèmia de la Covid-19.

Així, la selectivitat començarà el 7 de juliol a les 9.00 hores, i fins les 10.30 hores, amb l'examen de Llengua castellana i literatura i el de Ciències de la Terra i del medi ambient. Entre les 12 i les 13.30 hores serà el torn de Fonament de les arts: Matemàtiques aplicades a les ciències socials i Anàlisi Musical. El dia acabarà amb Història de l'Art i Física entre les 15.00 i les 16.30 hores.

El dimecres es farà l'examen de Llengua catalana i literatura entre les 9 i les 10.30 hores, els de Llengua estrangera i Electrotècnica entre les 12 i les 13.30 hores i els d'Economia de l'empresa i Literatura catalana entre les 15.00 i les 16.30 hores. Dijous dia 9, les PAU començaran amb Història i Dibuix artístic de 9 a 10.30 hores, seguirà amb Llatí, Matemàtiques i Dibuix Tècnic entre les 12.00 i les 13.30 hores i finalitzarà amb Història de la filosofia i Literatura castellana entre les 15.00 i les 16.30 hores. L'últim dia, el divendres 10, hi haurà les proves de Química, Disseny, Geografia i Biologia de 9 a 10.30 hores i les de Cultura audiovisual, Grec i Tecnologia industrial de 12.00 a 13.30 hores.

Els alumnes amb necessitats educatives especials s’examinaran en tribunals específics amb un horari especialment adaptat a ells, ja que disposen de dues hores per a realitzar cada examen. Aquest canvi afecta tant l’alumnat dislèctic, com aquell diagnosticat amb altres trastorns d’aprenentatge como ara TDH o TDAH.

Els alumnes provinents del sistema educatiu andorrà poden escollir entre fer les proves de competències específiques (PCE) de la UNED o les proves d’accés a la universitat (PAU) específiques que organitza la Generalitat de Catalunya a Lleida per a les universitats catalanes. El curs passat es van examinar a la Seu d'Urgell, 167 estudiants, 54 provenien de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell (Alt Urgell), 50 d'Andorra, 44 de l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà (Cerdanya) i 19 de l’Institut Hug Roger III de Sort (Pallars Sobirà).

Etiquetes

Comentaris

Trending