Comencen els tallers de nivologia i actuació en casos d’allaus per als tres sistemes educatius

L’objectiu d’aquesta iniciativa pràctica, que s’emmarca en el curs de capacitació bàsica en Protecció Civil és sensibilitzar els alumnes davant de situacions de riscos naturals

Un monitor i quatre alumnes en un anterior taller de nivologia.
Un monitor i quatre alumnes en un anterior taller de nivologia. PROTECCIÓ CIVIL ANDORRA

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i el departament de Protecció Civil inicien aquest dijous els tallers de nivologia i actuació en casos d’allaus per a estudiants d’entre 10 i 14 anys dels tres sistemes educatius del país. L’objectiu d’aquesta iniciativa pràctica, que s’emmarca en el curs de capacitació bàsica en Protecció Civil per sensibilitzar-los davant de situacions de riscos naturals que s’imparteix cada any a les escoles des del 2012, és donar una formació pràctica perquè els joves actuïn de manera correcta i ràpida en una situació de risc o d’emergència.

El taller específic de nivologia i actuació en casos d’allaus, que s’allargarà fins a l’1 d’abril, és un curs sobre el terreny en què participen uns 370 alumnes de 13 i 14 anys de l’Escola Andorrana; així com uns 450 d’entre 10 i 11 anys del sistema educatiu espanyol i francès, a través de l’àrea de Formació Andorrana. Essent un curs pràctic, les estacions d’esquí faciliten els seus professionals i un espai per poder dur a terme el taller a les seves instal·lacions.

A més, l’equip formador dels joves compta amb efectius del Departament de bombers, de la Creu Roja Andorrana i dels pisters de l’estació. Els alumnes faran pràctiques de nivologia, lectura de butlletí meteorològic i butlletí d’allaus; utilització del material de rescat (dispositiu de vigilància d’allaus (DVA)) sonda i pala.

Comentaris

Trending