Un 10% del personal de les escoles del sistema andorrà estan de baixa

Vilarrubla explica que, avui dia, hi ha 83 persones dels diferents centres que no poden treballar i que només en 13 dels casos encara no s’ha pogut cobrir la seva absència

Un moment de la sessió celebrada al Consell General.
Un moment de la sessió celebrada al Consell General. DEMÒCRATES

La pandèmia ha provocat un important nombre de baixes laborals. I el món educatiu no és pas cap excepció. Les escoles del sistema andorrà no se n’escapen. Aquest dijous, un 10% del personal dels diferents centres es troba en situació d’atur. En total, 83 persones, de les quals en 70 dels casos l’absència ha pogut ser coberta.

Així ho ha explicat la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, durant la sessió de control al Govern que s’ha celebrat al Consell General. A preguntes de la consellera general del grup socialdemòcrata Judith Salazar, ha admès que la pandèmia està provocant “una gran allau de substitucions” i ha defensat que “majoritàriament, les baixes s’estan cobrint des del primer dia”, malgrat admetre que hi ha “algun cas més de difícil solució”.

Avui dia, de les 855 persones que treballen a algun centre del sistema andorrà, 83 estan en situació d’atur. “No totes per Covid”, ha advertit Vilarrubla. 70 d’aquests treballadors ja tenen substituts. Manquen 13 per cobrir. La ministra ha posat en relleu que “suposa l’1,52% del total” d’empleats. A més, ha apuntat que aquestes baixes no cobertes es distribueixen pels diferents col·legis i, per tant, “no s’està dificultant la seva logística en excés”.

Des de la bancada socialdemòcrata, Salazar ha volgut “allargar la mà” al ministeri en aquest tema. “Si cal treballar alguna modificació legislativa per facilitar que les escoles no pateixin tat, hi estem disposats”, ha apuntat.

Comentaris

Trending