Les vendes a les grans superfícies augmenten un 23,6% durant el mes de novembre

També es registra un creixement del 2,5% personal en relació al mateix període de l'any 2020

Secció de fruita i verdura d'una gran superfície.
Secció de fruita i verdura d'una gran superfície. ALTAVEU

L'índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació positiva del +23,6%, a preus corrents, el mes d'octubre del 2021 respecte a l'octubre de l'any anterior. Si es comparen les dades respecte a l'octubre de l'any 2019 abans de la pandèmia, la variació és del +26,7% per aquest període. Les dades han estat publicades aquest dijous pel departament d'Estadística del Govern.

La venda dels productes alimentaris augmenta el +13,5% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) creix el +34,6% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. Aquesta variació general anual se situa per sobre de la xifra d'Espanya (+6,9%) i de la de França (-0,7%). Pel que fa a l'índex de vendes de les grans superfícies a preus constants, és a dir, un cop eliminat l'efecte dels preus, l'octubre del 2021 ha crescut un +21,8% respecte a l'octubre de l'any anterior. Les vendes de productes alimentaris augmenten el +11,7% i les vendes de la resta de productes creixen el +32,8%. Per tant, la dinàmica dels índexs a preus constants segueixen la mateixa tendència de la dels preus corrents.

Pel que fa a l'evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials hi ha un augment del 2,5% respecte al mateix mes de l'any anterior, i disminueix un 0,8% respecte al setembre d'enguany. En relació al volum de dones i homes ocupats en les grans superfícies comercials, el 64,4% correspon al gènere femení i el 35,6% restant al gènere masculí, distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos. D'altra banda, el 92,9% del personal ocupat té una jornada laboral a temps complet i el 7,1% restant gaudeix d'una jornada laboral a temps parcial.

Comentaris

Trending