Les vendes a les grans superfícies augmenten un 11,5% en un any

El nombre de treballadors baixa un 0,6% el mes de març respecte al mateix període del 2020

Interior d'un centre comercial.
Interior d'un centre comercial. ARXIU

L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació positiva del +11,5%, a preus corrents, el mes de març del 2021 respecte al març de l’any anterior. Si es desglossa l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris disminueix el -8,4% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) creix el +49,9% en comparació amb el mateix període de l’any anterior.

 Aquesta variació general anual se situa per sobre de la xifra de França (+5,9%) i per sota de la d’Espanya (+43,2%). Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus), augmenta el +10,9% al març del 2021 en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, les vendes de productes alimentaris disminueixen el -9,8% i les vendes de la resta de productes creixen el +49,8%.

D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials al març del 2021 cau el -0,6% respecte al mateix mes de l’any anterior, el 64% són dones i més del 90% disposa de contractes a jornada completa. Les dades de l’índex de vendes de grans superfícies s’han vist afectades a causa de la crisi sanitària de la pandèmia de la Covid-19

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending