Treball comença a emetre els certificats que permetran la rebaixa del lloguer

El departament governamental enviarà a les empreses un document per cadascun dels treballadors que s’hagi vist afectat per un ERTO o una reducció de jornada

Imatge d'arxiu d'uns pisos que al seu dia estaven pendents de ser llogats.
Imatge d'arxiu d'uns pisos que al seu dia estaven pendents de ser llogats. Toni Solanelles

El departament de Treball ja ha començat a emetre els certificats que molts propietaris d’immobles, gestors immobiliaris o entitats bancàries sol·liciten per poder fer efectives les reduccions dels preus dels lloguers o les carències d’hipoteques o préstecs. Fins ara aquests documents no s’estaven expedint i això estava causant problemes entre aquelles persones que han vist com se’ls suspenia temporalment el contracte de treball o se li reduïa la jornada laboral amb la conseqüent reducció salarial.

El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ha explicat aquest migdia que el seu departament havia emès fins avui poc més de 600 certificats, són menys del 10% dels que s’han de fer però és una primera remesa. 120 ja s’haurien entregat mentre 493 estaven signats i en fase d’entrega. Gallardo ha explicat que s’emetrà un certificat per cada persona que s’hagi vist afectat per una mesura laboral i s’enviaran a les empreses que s’hagin acollit a les mesures, perquè facin de distribuïdores del document entre el seu personal.

L'administració encara no estaria emetent els certificats que ha anunciat que farà.

Relacionat

Afectats per ERTOs reclamen a Govern el certificat per a la reducció dels lloguers

El titular ministerial també ha explicat que el tancament obligatori i el voluntari s'assimilen a efectes de rebre les mateixes ajudes que seran del 100% fins que es decreti el final de la crisi sanitària.

D’altra banda, Gallardo també ha informat durant la seva compareixença davant la comissió legislativa d’Economia que el proper programa de crèdits tous que emetrà el Govern, d’uns cent milions d’euros aproximadament, permetrà sol·licitar ajut per un nou concepte no contemplat en el primer programa: així serà possible acollir-se al programa per poder fer inversions per millores o mesures de precaució per tal d’evitar contagis i la propagació del coronavirus.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending