Les rebaixes van fer que el cost de la vida anés lleugerament a la baixa durant el juliol

Els preus dels productes s’han encarit un 0,9% d’ençà de l’inici de l’any, i si es tenen en compte els darrers dotze mesos, l’increment és del 2%

Les rebaixes haurien tingut un efecte desinflacionari en els preus.
Les rebaixes haurien tingut un efecte desinflacionari en els preus. ARXIU

Les rebaixes, que especialment van fer que les peces de roba i de calçat s’abaratissin, han comportat que durant el mes de juliol el cost de la vida hagi sofert una lleugera davallada del 0,3%. L’encariment del carburant, per exemple, que ha fet que els preus en altres sectors anessin a l’alça ha impedit que l’IPC del darrer mes tancat anés més a la baixa. També s’ha encarit el preu dels aliments o de les begudes no alcohòliques.

No obstant això, els preus han experimentat un increment del 0,9% des de l’inici d’aquest any. I l’augment encara és més elevat si es tenen en compte els dotze darrers mesos. L’evolució interanual de l’IPC és del 2%, segons les dades que ha fet públiques el servei d’Estadística aquest dijous. L’evolució dels preus a Andorra se situa enmig de la que experimenten a França (increment de l’1,2% el darrer any sencer) i Espanya (augment del 2,9% pel mateix període).

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending