Les perruqueries es reactiven amb les agendes plenes de clients pels propers dies

Els establiments afronten la represa acceptant les mesures de seguretat, com mampares, viseres o mascaretes, i amb ganes de recuperar els dos mesos perduts

Una perruquera atén una clienta a un establiment d'Encamp.
Una perruquera atén una clienta a un establiment d'Encamp.

Des de primera hora del matí, les perruqueries han obert les portes després de més de dos mesos tancades per culpa del coronavirus. I ho han fet, en la seva gran majoria, amb molta feina al davant. A banda de les mesures estrictes de seguretat per minimitzar el risc de contagis, hauran de treballar amb cita prèvia. Per ara, cap problema. Els establiments consultats tenen les agendes ben plenes pels propers dies.

El tret de sortida de la tercera fase s’ha donat aquest dilluns i les perruqueries eren un dels sectors autoritzats a tornar a la feina. Des que es va fer públic que podrien reobrir, són molts els establiments que van començar a rebre peticions de clients per reservar la cita prèvia. I això s’ha traduït amb una represa de l’activitat amb força feina. De fet, en algunes botigues l’agenda està ben plena pels propers dies.

“La primera setmana estem al màxim”, explica la Meritxell, de la perruqueria Meritxell, al carrer Major a Encamp. El seu cas, han optat per col·locar mampares de separació entre els seients, que es desinfecten cada cop que s’acaba d’atendre uns clients que “estan conscienciats” sobre la necessitat de seguir els protocols de seguretat.

Un instant del webinar.

Relacionat

Les perruqueries hauran d’evitar torns partits per als seus empleats

També està “ple de reserves” la perruqueria Borges, al costat del Prat Gran d’Encamp. El seu responsable, el Claudio, té clar que poder obrir “és bo” i, de fet, té clar que tindrà feina els propers dies. “He ampliat l’horari fins a les nou per poder agafar més clients i que la gent es pugui adaptar”, comenta. En el seu cas, el local és petit i no ha agafat mampares però ha agafat viseres per protegir-se a banda de tenir una màquina automàtica de dispensar gel hidroalcohòlic a l’entrada. Com per a molts altres negocis, ha estat dur no poder treballar durant dos mesos, però afirma que “les mesures del Govern ens han ajudat”.

Els establiments han acollit de bon grat els requisits per obrir i no amaguen l’alegria pel fet que la represa es fa amb un bon nombre de clients. Això sí, amb cita prèvia. Alguns han hagut d’apujar lleugerament el preu per poder assumir alguns dels elements de protecció d’un sol ús que s’han de facilitar als usuaris.

Malgrat tots els problemes i les exigències de mesures per evitar el risc de contagi, el sector afronta aquesta represa amb il·lusió. “Com si obríssim per primer cop, els primers dies”, apunta la Nelly, propietària de dos establiments a la capital on també s’ha apostat per agafar viseres per protegir els treballadors. Admet, però, que “els protocols són una mica complicats”, però confia a poder adaptar-se i a, de mica en mica, poder recuperar el temps perdut aquests mesos de confinament.

Pel que fa als clients, la majoria assegura sentir-se segurs. “Veiem que tenen les mesures de protecció i que desinfecten tot abans de començar. No hi veig cap problema”, explicava un jove que no ha volgut esperar més per tallar-se uns cabells que havien crescut més del compte en els dos mesos de tancament forçat per culpa de la crisi del coronavirus.

Molts perruquers han optat per treballar amb viseres.
Molts perruquers han optat per treballar amb viseres.

Comentaris (1)

Trending