Passen a la història les emblemàtiques botigues de planta baixa al carrer na Maria Pla

En el marc del desenvolupament del projecte constructiu comercial al que havia estat l’aparcament exterior del Fener, els treballs van seguint el seu curs

Estructures del que havien estat les botigues.
Estructures del que havien estat les botigues. Toni Solanelles

Les emblemàtiques o com se li vulguin dir botigues de planta baixa que durant molts anys han acollit negocis de diversa naturalesa al carrer na Maria Pla d’Andorra la Vella, a tocar del carrer de la Unió i enganxades al que havia estat l’aparcament exterior del Fener ja han passat a la història. Tots els habitacles excepte un han estat recentment aterrats en el marc del projecte constructiu que una important família del Principat desenvolupa a la zona, que hauria de suposar un impuls comercial molt important en pocs anys en aquell indret.

Si el projecte s’acaba desenvolupant tal i com estava inicialment pensat, pel carrer de la Unió es podrà accedir a un centre comercial que ara, per ara, podria ser l’Hiper Andorra, atès que el terreny on està ara ubicat és de la mateixa propietat que els titulars de l’espai del Fener i entre Meritxell i Babot Camp hi tenen altres propostes per desenvolupar. Espai per a comerços i restauració s’haurien també d’unificar en el que havia estat fins fa pocs mesos un concorregut pàrquing horitzontal a l’aire lliure. Hi han projectades un parell de plantes soterrànies d’aparcament, una part de les quals seran de gestió comunal.

Estat actual de la parcel·la.

Relacionat

Hiper Andorra tindrà l’accés principal pel carrer de la Unió quan es traslladi al Fener

Fa molt temps que els llogaters de les botigues de planta baixa, d’aquella mena d’habitacles que tenien el seu encant, sabien que les haurien de deixar més aviat que tard. Tot i haver-se iniciat les obres en l’espai de l’aparcament exterior algunes van seguir treballant unes setmanes més, uns mesos. Finalment totes excepte una ja han passat a la història. Només queda en peu l’espai que ocupa una coneguda pizzeria. Amb contracte d’arrendament vigent, no hi hauria hagut acord entre les parts respecte d’una eventual compensació. I el restaurant resta allí, en servei, al bell mig d’una zona en obres.

Comentaris

Trending