La modificació de la llei d’inversió estrangera també es quedarà al calaix

Una nova pròrroga demanada pel mateix grup demòcrata allarga el termini de presentació d’esmenes fins a mitjan març, quan previsiblement ja farà dies que el Consell General estarà dissolt

El ple del Consell General.
El ple del Consell General. Consell General

La reforma de la legislació sobre inversió estrangera també haurà d’esperar. La modificació del text legal que es trobava a tràmit parlamentari no s’aprovarà aquesta legislatura. La demanda d’una nova pròrroga al termini de presentació d’esmenes fa que aquest s’allargui ja fins al març quan, previsiblement, el Consell General ja estarà dissolt. És el segon projecte legislatiu que es queda al calaix.

La llei va ser tramitada des del Govern a inicis del passat mes de juliol. L’objectiu del text, segons va explicar en el seu dia el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, era agilitzar els tràmits quan un empresari estranger vulgui impulsar un projecte econòmic al país. Així, es buscava una “liberalització” i una “agilització” dels processos, impulsant un sistema que no precisi una autorització prèvia per iniciar l’activitat sinó que es fes un control a posteriori.

Jordi Gallardo durant la compareixença.

Relacionat

Gallardo manté que les accions anti ‘youtubers’ es deuen a què Andorra esdevé un referent

Aquests canvis, però, quedaran, de moment, aturats. La llei que els ha de fer possible no s’aprovarà aquesta legislatura. Al llarg dels darrers mesos, els grups parlamentaris havien anat demanant més temps per analitzar les possibles esmenes a proposar al text. Fins a sis.

El darrer termini acabava el pròxim 24 de gener. Per tant, si tal com està tàcitament acordat el que es vol és donar l’opció de dissoldre el parlament un cop s’aprovi el pressupost, el dia 31, ja no donava temps material a completar la tramitació. Ara, ha estat el mateix grup demòcrata qui ha confirmat aquest extrem.

Ho ha fet amb una nova petició de pròrroga, presentada per la mateixa vicepresidenta de la bancada, Mònica Bonell. Com que febrer és inhàbil parlamentàriament parlant, la nova data ja s’allarga fins al 15 de març, dia en el qual, tret d’una gran sorpresa, ja farà temps que s’hagin convocat les eleccions generals. I, per tant, un cop es faci aquest anunci, la llei decaurà. En tot cas, s’haurà de tornar a tramitar, si així ho estima convenient el Govern que sorgeixi dels comicis, en la propera legislatura.

Dues persones fent una auditoria.

Relacionat

La llei de l’auditoria, primera víctima de la dissolució del Consell

Del llarg llistat de projectes i proposicions de llei que encara queden a tràmit al Consell General, aquesta és la segona llei que cau de la legislatura. La primera havia estat la de l’auditoria.

Comentaris (3)

Trending