Més prestacions amb les tarifes de mòbil i reducció de preu en alguns casos

La nova graella, que s’aplicarà a partir d’aquest dijous, suposaria, segons els càlculs, una disminució d’1,5 milions d’euros en els ingressos d’Andorra Telecom

Carles Casadevall ha presentat les noves tarifes.
Carles Casadevall ha presentat les noves tarifes. G. P.

Andorra Telecom ha fet públiques les noves tarifes que, a partir d’aquest dijous, s’aplicaran a la telefonia mòbil. Des de la companyia s’ha volgut treure pit d’uns canvis que suposen, en alguns casos (contractes M i L) una reducció del preu, i un increment de les prestacions en nombre de minuts i de gigues per navegar, incloses les que es fan servir quan s’està a l’estranger. Es calcula que els canvis suposaran una pèrdua d’ingressos entorn els 1,5 milions d’euros.

El portaveu de la societat pública, Carles Casadevall, ha apuntat que, al llarg dels darrers mesos, la recaptació assolida amb la telefonia mòbil s’ha incrementat de forma important gràcies a l’augment de població. S’entén, doncs, que es pot aprofitar aquesta millora per traslladar-la als usuaris en un moment “de pujada de preus generalitzada” i, també, “per adaptar-nos a les seves necessitats”. Especialment al fet que cada cop es consumeixen més dades d’internet.

Els canvis afecten a totes les tarifes existents. Bé, de fet, una d’elles, l’XL, desapareix. Per a dues, l’L i l’M es redueix el preu (de 60 a 56 euros i de 30 a 26 respectivament). I a totes hi ha increment de les prestacions, tant pel que fa als minuts de veu com pel que fa al nombre de gigues per navegar per internet. Les noves condicions s’aplicaran de forma automàtica a partir d’aquest dijous.

Andorra Telecom estima que l’impacte econòmic que tindrà aquesta nova graella de tarifes s’ha de situar entorn els 1,5 milions d’euros que es deixarien d’ingressar. Tot i això, es confia que si es manté l’increment de població el menyscapte sigui menor. Malgrat això, Casadevall ha recordat la millora de resultats dels darrers mesos i apunta que “preferim repercutir això sobre el client, que entenem necessita més dades i seguir també la tendència de molts mercats europeus, que cada cop en donen més”.

En canvi, la companyia considera que el model a seguir no ha de ser anar cap a una mena de tarifa plana, com succeeix a alguns països. “Creiem més en el concepte de donar més dades que no pas de donar-les il·limitades”, ha apuntat Casadevall.

Comentaris (11)

Trending