Menys restriccions en restaurants, centres de treball i recintes esportius

Salut permet que s’incrementi el nombre de comensals als establiment de restauració tant a dins com a fora dels locals i facilita més llibertat per reunir-se sempre que es tingui la doble pauta de vacunació completa o una prova diagnòstica negativa sobre la Covid

Algunes mesures restrictives es flexibilitzaran.
Algunes mesures restrictives es flexibilitzaran. arxiu

La bona situació epidemiològica que viu actualment el Principat ha portat el Govern, de comú acord amb els experts sanitaris, ha flexibilitzar una part de les restriccions que pesaven sobre els restaurants, les trobades en centres de treball i altres escenaris i en els recintes esportius. Alhora, però, també es deixen sense efecte aquells elements que feien més fàcil accedir a la prestació per desocupació involuntària. Es considera que el mercat laboral ja s’ha normalitzat o gairebé.

A dins dels establiments de restauració, s’hi poden aplegar fins a deu comensals en lloc de vuit. A fora, vint en lloc de deu. No hi haurà limitació en les trobades de treball o equivalent sempre que els seus intervinents tinguin completa la pauta de vacunació -o estiguin immunitzats, que deu venir a ser el mateix- o presentin una prova diagnòstica feta en els terminis necessaris i que mostri que s’és negatiu a la Covid. En aquest cas i en cas de mantenir la distància no caldrà dur la mascareta. No caldrà fer cap prova per poder fer visites en centres sociosanitaris sempre que es pugui demostrar la immunització del visitant.

També s’han revisat els aforaments en recintes esportius, actualment situats en el 50% a l’interior i en el 70% a l’exterior. A partir d’ara, i amb un protocol específic que tingui en compte la immunització dels assistents, l’aforament podrà ser del cent per cent. Tot plegat es deu a la millora considerable de la situació epidemiològica, al relaxament de la tensió originada per la pandèmia. Jover no ha volgut encara confirmar que per poder esquiar aquesta propera temporada serà necessari el ‘passaport Covid’. A partir de la setmana que ve s’avaluarà aquesta qüestió entre tots els agents intervinents.

AJUTS MÉS RESTRICTIUS

Paral·lelament a la flexibilització de les mesures en l’àmbit sanitari, es deixaran sense efecte, justament, aquells requisits que feien més flexible, de manera excepcional mentre ha durat l’epicentre pandèmic, l’accés a la prestació per desocupació involuntària. En aquest sentit, el titular de Finances ha destacat que el mercat laboral ha experimentat “una millora progressiva” i que s’ha reduït, de molt, el nombre de persones inscrites al Servei d’Ocupació.

Comentaris

Trending