La meitat dels accionistes minoritaris de BSA ‘demanen’ a MoraBanc que els compri les participacions

L’entitat adquirent pagarà 266,76 euros per títol, el mateix que va abonar a Banc de Sabadell per comprar la part majoritària de la filial andorrana

Una de les oficines de BSA.
Una de les oficines de BSA. Toni Solanelles

La meitat dels accionistes minoritaris de BSA -el que fins fa unes quantes setmanes era Banc Sabadell d’Andorra- han sol·licitat a MoraBanc que els compri els títols de què disposen. El primer període per desfer-se de les participacions s’ha tancat fa just una setmana i ara s’estan fent els tràmits oportuns per a l’adquisició de les accions. MoraBanc en paga el mateix que va acordar amb la matriu espanyola del banc que a final d’aquest any hauria d’integrar: 266,76 euros.

L’entitat bancària històricament dominada per les famílies Mora i Aristot va tancar fa uns mesos l’operació de compra-venda de la cartera accionarial majoritària de Banc Sabadell d’Andorra, que ostentava la matriu espanyola, en franc replegament davant la duresa i l’impacte que ha tingut la pandèmia en el seu compte de resultats. Després d’un estira-i-arronsa de mesos, els dos bancs van taxar en 266,76 euros el valor de cada participació.

MoraBanc ja va anunciar quan es va tancar l’operació i va exposar davant els accionistes de BSA el 29 d’octubre passat, quan es va celebrar una junta general extraordinària especialment per oficialitzar la sortida de Banc de Sabadell del que era la seva filial andorrana, que s’oferia als accionistes minoritaris, que són uns 740, una doble finestra per desprendre’s dels títols.

La nova retolació ja llueix.

Relacionat

El Sabadell ‘desapareix’ d’Andorra

D’entrada, del 15 de novembre al 14 de gener. El segon període en què els accionistes minoritaris de BSA podran comunicar a MoraBanc la seva voluntat de deprendre’s de les participacions serà una vegada es tanquin els comptes del 2021, situació que es produirà durant el segon trimestre d’aquest any. Els que decideixin mantenir la seva participació a BSA es diluiran dins l’accionariat del ‘nou’ MoraBanc de manera proporcional.

Tal i com van explicar al seu dia els implicats, es feia difícil saber quants accionistes minoritaris es voldrien desprendre dels títols. Les fonts consultades han preferit no valorar si el fet que la meitat dels ‘socis petits’ de BSA hagi acordat vendre les accions era esperable. En tot cas, hi ha coincidència entre les fonts consultades que 266,76 euros és un molt bon preu, una revalorització molt clara respecte del que es va invertir al seu dia. I molts dels accionistes minoritaris de BSA ho són des del primer dia, ara fa poc més de dues dècades, amb la qual cosa la plusvàlua que s’assoleix és molt notable.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending