“La gestió de la inversió estrangera és nefasta”

El PS carrega amb duresa contra Economia tot alertant que els llargs terminis per obrir un negoci fan perdre moltes oportunitats i lamenta el “poc resultat” de l’assessorament d’A2 Segurity

López i Vela, durant la roda de premsa.
López i Vela, durant la roda de premsa. G. P.

El Partit Socialdemòcrata ha carregat amb duresa contra la gestió que Govern fa de la inversió estrangera. El president del grup parlamentari, Pere López, l’ha qualificat directament de “nefasta”, tot lamentat especialment els tràmits feixucs que encara es mantenen. Des de la formació també s’ha criticat l’assessorament de l’empresa A2 Segurity. “No ha donat resultat”, ha afirmat el líder del PS.

López no ha dubtat en avisar que “els terminis per obrir un negoci són tremendament llargs i complexos”. Ha arribat a apuntar que “els procediments són d’un altre temps”. Per tant, “davant altres jurisdiccions això ens situa en un desavantatge competitiu clau”. Així, ha remarcat que a països com el Regne Unit, Luxemburg o Irlanda el temps és tot just de quinze dies. En canvi, “a Andorra es multiplica per sis”.

Jordi Font en el seu seient de l'hemicicle.

Relacionat

El PS demana a Govern les avaluacions dels resultats del treball realitzat per A2 Security

I això, ha lamentat, provoca que “s’hagin perdut, es perdin i es perdran moltes oportunitats de negocis productius perquè no tenim una administració facilitadora”. Per això, López no ha dubtat a ser molt crític amb la gestió del ministeri d’Economia. “La gestió és nefasta”, ha afirmat.

En aquest sentit, part de la compareixença s’ha centrat a exposar (amb l’escassa informació rebuda) el balanç de la tasca realitzada per l’empresa A2 Segurity, una contractació directa que sempre ha generat polèmica. “Per ser suaus, el que podem dir és que no ha donat resultats”, ha indicat López.

La seva companya de grup Susanna Vela, ha criticat, de fet, ha recordat que fa temps que segueixen aquest assessorament, amb preguntes i demandes d’informació. I segons la darrera resposta, “són 14 els contractes realitzats”, en aquests anys, aportant però dades “de molt poca qualitat”. En tot cas, ha apuntat que “van des de concessions de cotxes de luxe a serveis de medicina o criptomonedes”. Per tant, “no respon a cap mena de planificació pel que fa a la inversió estrangera”.

Jordi Gallardo, en primer terme, i Toni Garcia, a la dreta i al fons, en una executiva de Liberals d'Andorra.

Relacionat

Govern fa una nova adjudicació a A2 Security per 50.000 euros

Vela, que ha lamentat “la falta de respecte al grup i a la societat en general en passar informació de tan baixa qualitat” no ha dubtat a criticar els resultats que, al seu entendre, ha assolit A2 Segurity, a qui s’han pagat 100.000 euros ja. “Ens surt a 3.500 euros el contracte”, ha afirmat, sumant els contactes dels quals s’havia informat en una demanda anterior.

“Plantegem l’anàlisi objectiva d’una feina feta amb uns diners públics”, ha apuntat López, tot recordant que “ens va sobtar en el seu primer moment que se li fes l’encàrrec a una empresa que no encaixava”. Ara, amb el balanç “després de dos anys de feina, hem de veure què ha produït”. I el que hi ha “és el que s’ha presentat avui amb uns diners que tots paguem”. Sobre si el ministeri hauria de prendre decisions amb aquests resultats, s’ha limitat a apuntar que “és una bona pregunta per exposar a l’òrgan contractant”.

Comentaris (2)

Trending