El Govern prepara la segona fase de crèdits tous amb 105 milions

Aquesta mateixa setmana es podrà fer balanç del que ha suposat el primer programa de crèdits tous

Comentaris

Jover i Gallardo durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
Jover i Gallardo durant la roda de premsa d'aquest dimarts. SFGA

Els ministres Jordi Gallardo i Eric Jover han avançat aquest dimarts, en una roda de premsa, que que s'està treballant en una segona línia de crèdits tous per tenir en compte les noves necessitats d'aquesta nova fase de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19. Els bancs posarien a disposició 105 milions més amb l'aval de l'Estat.

Es preveu que aquesta mateixa setmana es pugui fer balanç del que ha suposat el primer programa de crèdits tous. Es poden acollir les empreses el resultat de les quals s’hagi vist afectat per la situació d’emergència sanitària i que els hagi comportat tensions de tresoreria o dificultats per fer front a les despeses de funcionament i als pagaments habituals. A més, només hi poden accedir les empreses que no hagin acomiadat personal a partir del 14 de març, amb l’excepció dels que s’han fet de manera justificada

Els crèdits, com en la primera fase, els autoritzarà una Comissió Tècnica, que analitza les sol·licituds i que es compon del secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica i la Innovació, Marc Galabert, i el secretari d’Estat d’Economia, Èric Bartolomé. L’import de funcionament sol·licitat han de correspondre com a màxim a tres mesos d’activitat. Els crèdits tous tenen una durada de 12 mesos prorrogables per períodes de sis mesos.

Jordi Gallardo també ha donat dades relatives als ERTO. Hi ha 7.400 assalariats que estan en situació de suspensió temporal de contracte de treball i mes de 2.000 tenen aplicada una reducció de jornada laboral. Ha afegit que  "sempre que l'evolució de la corba epidemiològica continuï, dilluns incorporarem 2.688 assalariats que actualment no són al mercat laboral i 618 que estan en règim de permanència. S'afegirien als 26.706 que ja s'han activat en les anteriors fases".

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending