Gallardo inaugura el Block World Tour amb el desig que Andorra sigui referent de l’economia digital

El congrés reuneix 450 participants d'Andorra, Espanya i altres països europeus, i també dels Estats Units i d'Amèrica del Sud

Comentaris

El ministre Jordi Gallardo durant la  seva intervenció.
El ministre Jordi Gallardo durant la seva intervenció. SFGA / C.Esteve

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha presentat el Block World Tour Andorra 2022 que es fa fins aquest dissabte a Sant Julià de Lòria, com "el reforç de l'estratègia, la feina que s'està fent i el posicionament que s'està duent a terme per ubicar Andorra com un referent d'aquesta nova economia digital". El congrés compta amb 450 inscrits, principalment d'Andorra, Espanya i altres països europeus, i també dels Estats Units i d'Amèrica del Sud.

Durant el discurs inaugural de la vuitena edició del congrés, Gallardo ha fet un exposat sobre la diversificació econòmica del Principat i la important tasca legislativa i d’estratègia que s’està duent a terme, esmentant també la inversió estrangera. "És una de les palanques de diversificació que des del Govern hem activat per tenir un país competitiu en sectors fora dels tradicionals".

La presidenta de l'associació Andblockchain, Marta Ambor ha destacat la importància de l'esdeveniment. "Andorra és un atractiu internacional", ha explicat i ha subratllat la presència d'empreses que exposen les seves novetats al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. També ha comentat que a banda de traçabilitat, criptoart, actius digitals; es parlarà de sostenibilitat i energia. “Estem molt sorpresos de l’impacte que el congrés ha tingut i del gran nombre d’empreses que hi prenen part”, ha assenyalat.

Ambor ha coincidit amb Gallardo tot desitjant que el congrés sigui la palanca per atreure nous models de negoci en aquest sector. És el segon cop que Andorra acull aquest esdeveniment al tomb del blockchain, els actius digitals o els esports electrònics, entre altres.

El blockchain o en català cadena de blocs és una modalitat de gestió que elimina els intermediaris descentralitzant els processos i donant el control als usuaris. És una base de dades segura que pot ajudar molt a les empreses i persones en el seu dia a dia.

Comentaris (21)

Trending