Finances espera resoldre el retorn de la taxa dels carburants “en qüestió de dies o setmanes”

El nou titular ministerial exposa que sempre es pot reclamar pel màxim permès de 6.000 litres anuals

Fent benzina en una estació de servei.
Fent benzina en una estació de servei. ARXIU

La devolució de la part corresponent de la taxa d’hidrocarburs continua en un carreró sense sortida. No només per als beneficiaris. També, sembla, pel que fa l’administració. El nou ministre de Finances, Cesar Marquina, ha explicat que la mesura anunciada a bombo i plateret fa mesos és “més lenta del que preveiem” i en conseqüència hi ha “un pèl de retard”. Però la solució, ha vingut a dir, “és qüestió de dies, màxim setmanes”.

Però els beneficiaris, com ara els taxistes, no han pogut demanar ni un cèntim d’euro respecte de tot el 2022, situació que està comportant certa indignació perquè el Govern va anunciar tant l’increment dels percentatges de bonificació com dels sectors professionals beneficiats com una eina per atenuar la davallada de poder adquisitiu. I res de res.

Sortidors de carburant.

Relacionat

La devolució parcial de la taxa sobre els carburants continua als llimbs i sense solució

Marquina ha vingut a dir que, per ara, el que es pot fer és reclamar la devolució màxima prevista, és a dir, la corresponent a 6.000 litres de carburant. El procés semblava que havia de ser més àgil però no ha resultat ser-ho i ara s’està acabant de perfilar un camí que no s’acaba de trobar, encara que l’administració espera en breu poder començar a “fer el pagament d’aquestes bonificacions”.

Etiquetes

Comentaris

Trending