Les empreses que s’han acollit a l’ERTO tenen de marge fins dijous per dir-ho a la CASS

La parapública amplia els seus horaris d’atenció al públic el mes que ve vist que es preveu un increment de l’activitat amb el desconfinament pràcticament total

La CASS va encarregar l'any passat un nou estudi actuarial.
La CASS va encarregar l'any passat un nou estudi actuarial. Toni Solanelles

Les empreses que hagin sol·licitat al departament de Treball la suspensió temporal del contracte de treball dels seus assalariats, o d’algun d’ells, tenen de marge fins dijous per dur a terme la corresponent comunicació a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) amb l’objectiu que els pagaments de les remuneracions es facin quan toca -durant els tres primers dies del mes següent- i no que es retardin. La parapública, al seu torn, amplia a partir del mes que ve els horaris d’atenció al públic davant de l’increment de l’activitat que es preveu.

El consell d’administració de la CASS s’ha reunit aquest dimarts i adoptat tot un seguit de decisions alhora que ha comunicat alguns recordatoris essencials en unes dates de molts canvis deguts a les moltes mesures econòmiques i socials que s’estan implementant per fer front a les conseqüències derivades de la crisi del coronavirus. Així, es recorda a les empreses que hagin sol·licitat al departament de treball la prestació per la suspensió temporal del contracte de treball dels seus assalariats, que han d’informar-ho en la seva declaració de cotització del mes de maig. Aquesta declaració es pot de realitzar fins al dia 28. A la pàgina web de la CASS es troba tota la informació relativa a la realització d’aquesta declaració.

El fet que s'hagi acollit a un ERTO s'ha d'informar en la declaració de cotització del mes de maig per tal d'assegurar que els treballadors cobrin les respectives remuneracions durant els primers tres dies de juny

Quant a l’ampliació dels horaris s’explica que al mes de juny s’obren gran part dels sectors d’activitat del país, i com a conseqüència es preveu un augment de l’activitat a la CASS. Per fer-hi front s’aproven els següents canvis: ampliació de l’horari d’atenció al públic de dilluns a dijous de 8 del matí a 2/4 de 5 de la tarda, i els divendres també de les 8 del matí i fins a 3/4 de 3 de la tarda. L’aforament a la planta baixa es manté en setze persones,permetent així la distància de seguretat entre usuaris, i entre personal de CASS i ciutadans. Es continuen prioritzant els tràmits en línia i la demanda de cites prèvies.

Finalment, el consell d’administració de la parapública ha aprovat també la licitació d’un concurs públic internacional per la contractació d’un sistema informàtic per la gestió integral de l’àrea de persones. Aquest sistema ha de permetre millorar l’eficàcia i eficiència de l’àrea de gestió de persones de la CASS.

Etiquetes

Comentaris

Trending