La crisi fa caure les importacions un 73% l'abril

Les exportacions han sumat 4,43 milions d'euros, amb una disminució del 57,7%, i l'única partida amb una variació percentual positiva és la de 'Combustibles'

La duana del riu Runer.
La duana del riu Runer. Altaveu

Les importacions de béns durant el mes d'abril han sumat 31,88 milions d'euros, amb una variació percentual negativa del 73,6% respecte al mes d'abril de l'any anterior, degut a la crisi provocada per la Covid-19. Tots els grups presenten valors negatius i els més destacats són 'Transport' amb un 96,2%, 'Diversos' amb un 90,7% i 'Energia' amb un 88%. Sense el capítol 'Energia', la variació percentual de les importacions baixa un 72,6%. Les dades han estat faciltades aquest dijous pel departament d'Estadística.

En relació a l'acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han tingut per un valor de 1.249,95 milions d'euros,amb una disminució del 10,8% respecte a l'acumulat del període anterior, en què les importacions en valor van ser de 1.401,03 milions d'euros. Sense el capítol 'Energia', les importacions disminueixen un 10,3% en comparació amb els darrers dotze mesos i totes les partides també presenten valors negatius.

Pel que fa a les exportacions, durant el mes d'abril han sumat 4,43 milions d'euros, amb una disminució del 57,7% respecte al mateix mes del 2019. En aquest cas, l'única partida amb una variació percentual positiva és la de 'Combustibles' amb un increment del 385,7%. Per altra banda, tota la resta tenen una variació percentual negativa i destaquen les partides 'Electrònica' amb una caiguda de més del 52%;  i 'Transport' amb gairebé un 92%,.

 

Comentaris

Trending