Aposta per unificar tota la promoció del comerç sota una marca de país

El logotip, que tindria el suport del 90% dels empresaris tot i que no s’ha volgut fer públic encara és un dels resultats de la primera fase del pla estratègic del sector, que també inclou una web-App i un observatori

Gallardo i Segarra, durant la presentació del balanç del pla estratègic.
Gallardo i Segarra, durant la presentació del balanç del pla estratègic.

La promoció exterior del comerç es vehicularà a través d’una marca única de país, que s’ha treballat amb el sector. Així s’ha anunciat durant la compareixença del ministre de Presidència, Economia i Empresa en funcions, Jordi Gallardo, per fer balanç de la primera fase del pla estratègic que vol impulsar aquest àmbit econòmic. Un programa que s’ha d’executar a partir d’ara i que també inclou la creació d’un observatori per recollir dades, l’impuls d’una web-App o un pla de màrqueting.

D’aquesta forma, abans de deixar Govern, Gallardo ha volgut presentar la feina feta en aquesta primera fase, que ha comptat amb un pressupost de 30.000 euros. A partir d’ara, ja amb el nou executiu, s’haurà d’impulsar la segona, amb una dotació de 100.000. Dues són les claus que s’han acordat en aquest treball conjunt amb els diferents actors. La primera, la necessitat de fer “una promoció diferenciada” a l’exterior vist que, fins ara, el sector quedava diluït en l’oferta global de país. La segona, el desig d’anar conjuntament, malgrat les diferències existents entre les diferents zones i sota una nova i única marca.

“Cal millorar i treballar el que cadascú promociona de forma individual perquè això resta competitivitat al potencial de l’oferta comercial”, ha apuntat Gallardo.

Així, segons ha explicat Maria Segarra, consultora de l’empresa Intueri que ha liderat el treball fins ara, s’ha pogut desenvolupar “una proposta de naming amb un isologtip”. En total, s’han avaluat “cinc o sis” propostes i s’ha escollit una que “té gairebé el suport del 90% dels empresaris”. No s’ha volgut, però, fer encara pública, ja que s’entén que també està vinculada a altres aspectes administratius que s’han d’acabar de tancar. En tot cas, es vol que “englobi totes les zones”.

Segarra ha posat en relleu la necessitat de tirar endavant aquesta acció. “La situació ja no és la que teníem abans. Hem crescut en metres quadrats i hi ha previsió de fer-ho més. Per tant, sense fer res, tindríem més operadors amb els mateixos clients. O fem alguna cosa o alguns tindran problemes”, ha volgut destacar.

Per la seva banda, Gallardo ha volgut destacar que “sempre hem estat un destí de compres” i ara “volem crear una identitat gràfica que doni cobertura al comerç” a través “un concepte sota el qual tothom se senti identificat i que sigui representatiu en un sentit ampli”. Per tant, es vol “crear un relat global i inclusiu de tot el sector”. I, especialment, quan es vagi a l’estranger, poder promocionar “un producte diferenciat, únic i exclusiu per ser el màxim de competitius”.

Altres accions que s’hauran de tirar en aquesta segona fase del pla estratègic seran la creació d’una web-app. Esdevindria, segons Segarra, una “mena de guia de compres digital”. De moment, “hem dissenyat com ha de ser a nivell de contingut”. Falta, lògicament, que el pròxim Govern decideixi tirar-la endavant. També es vol treballar a fer una proposta específica per a les xarxes socials i un pla de màrqueting concret per al sector.

“Cal millorar i treballar el que cadascú promociona de forma individual perquè això resta competitivitat al potencial de l’oferta comercial”, ha apuntat Gallardo, tot lamentant que, fins ara, “no s’ha treballat el relat de forma unitària i això és un hàndicap”. Més quan “Andorra té una oferta competitiva que no hem pogut aprofitar perquè no s’ha fet aquest esforç conjunt”. També ha destacat que, de cara a la segona fase del pla “el sector té ganes d’implicar-se”.

Serà, però, ja sota les regnes de qui sigui el seu successor a Economia. “El document es deixa a disposició perquè la segona fase, executòria, pugui reprendre’s a la nova legislatura, un cop s’ha treballat amb el sector privat”, ha indicat. De fet, s’ha mostrat convençut que “el proper Govern l’executarà amb els seus apunts i de la mà del mateix sector”.

Comentaris (4)

Trending