Andorra Business i la Generalitat signen un acord per impulsar el creixement d’empreses

El ministre d’economia, Jordi Gallardo, s’ha reunit amb el conseller d’Empresa i Treball català, Roger Torrent, en el marc de les diverses trobades d’alt nivell que s’han produït els darrers mesos

Signatura de l'acord entre Andorra Business i la Generalitat de Catalunya.
Signatura de l'acord entre Andorra Business i la Generalitat de Catalunya.

Andorra Business i la Generalitat de Catalunya han signat per primera vegada un acord per impulsar la competitivitat de les empreses d’ambdós territoris. El conveni de col·laboració ha estat signat pel ministre d’Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el conseller d’Empresa i Treball català, Roger Torrent, aquest dilluns. La trobada, a més, s’ha celebrat en el marc de les diverses reunions d’alt nivell entre els dos territoris que s’han produït els darrers mesos, potenciades per les visites oficials entre el cap de Govern i el president de la Generalitat.

L’acord que s’ha signat a Barcelona aquest dilluns contempla diverses línies d’actuació per aprofitar sinergies entre ACCIÓ (l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball), i Andorra Business. Així, les dues administracions han establert un marc de col·laboració per fomentar la internacionalització, la innovació i la disrupció tecnològica entre les empreses catalanes i andorranes.

Torrent ha assegurat que “cada cop més empreses catalanes tenen més projectes de creixement a Andorra i l’aliança permetrà acompanyar-les en aquest procés”. A més, ha subratllat que l’acord “també les oferirà l’oportunitat d’incrementar la col·laboració amb companyies del Principat en àmbits estratègics i prioritaris en la diversificació econòmica del govern andorrà”. Per la seva banda, Gallardo ha explicat que aquesta sinergia “permetrà a les empreses del país beneficiar-se dels serveis que ofereixen les Oficines de Comerç i Inversions d’ACCIÓ”.

Des d’un punt de vista sectorial, s’estudiaran possibles actuacions conjuntes per impulsar col·laboracions en àmbits com els dispositius mèdics, l’esport o les fintech. Igualment, es promouran els centres tecnològics catalans entre les empreses andorranes, així com l’oferta de Catalunya en l’àmbit de la indústria 4.0 i la sostenibilitat.

En la trobada, a més, Gallardo i Torrent han tractat temes relatius a l’ocupació i el treball, especialment sobre el rol del Servei d’Ocupació com a referent tant per als demandants de feina com també per a les empreses que n’ofereixen. En aquest sentit, Gallardo ha exposat a Torrent les diverses polítiques actives d’ocupació que s’ofereixen des d’Andorra, especialment les que volen donar solucions als inscrits per adaptar-se a les noves tendències del mercat laboral i als nous sectors. Així, el ministre ha recalcat la importància de comptar amb les empreses per concretar i delimitar quines són les necessitats més destacades en cada moment.

D’altra banda, han parlat sobre les inspeccions de treball, de com es pot millorar la percepció que en té la societat i com exposar que poden suposar un valor afegit per a les empreses. En aquest sentit, han coincidit en establir un full de ruta per difondre aquest paper més enllà del sancionador i el foment de la cultura preventiva.

Comentaris

Trending