El 99% dels temporers d’hotels que s'han quedat l’estiu repetiran a l’hivern

Fins a un miler de treballadors renovaran el permís de residència després de l’èxit de la prova pilot que els va permetre continuar al país en acabar el contracte el passat mes de maig

Dos treballadors a la recepció d'un hotel.
Dos treballadors a la recepció d'un hotel.

Els hotelers estan ben satisfets amb les perspectives que tenen de manteniment de temporers per a la temporada d’hivern. Amb la prova pilot engegada pel Govern, que els va permetre enllaçar amb la d’estiu i ara, repetir de nou, el 99% dels treballadors ho faran. Per tant, fins a un miler renovaran el permís de residència quan es torni a obrir la possibilitat de fer-ho. Les expectatives, per tant, són positives per al sector, que està preocupat per la dificultat dels nouvinguts de trobar un lloc on allotjar-se.

Des de la Unió Hotelera (UHA), el president Jordi Pujol assegura que gairebé tots els temporers que es van voler quedar a l’estiu, ho faran a l’hivern. De fet, explica que van prendre la decisió ja pensant en la temporada que entrarà pròximament. Per tant, el 99% dels treballadors que van fer ús de la pòrroga al mes de maig, en faran una pròximament, quan el Govern anunciï les quotes de temporada i el termini per fer-ho. “Qui no es quedi serà per motius personals, però la voluntat la tenen”, ha apuntat Pujol.

Aquest fet, per suposat, es valora molt positivament des del sector. Són fins a un miler de temporers que no s’han de buscar de nou. “És un guany que tenim tots plegats”, ha afirmat Pujol, “perquè no és que tinguem mil menys que l’any passat, sinó que la prova pilot ha anat bé, doncs s’han quedat i podem comptar amb ells”. S’espera, per tant, que de cara a l’octubre puguin fer la renovació de permís i tornar a pactar condicions per a l’hivern.

Les quotes de temporers per a l’hivern encara no s’han anunciat, però des dels hotels esperen que es faci aviat. “Suposen que de noves contractacions tindrem aproximadament 5.000, com anys anteriors”, ha explicat Pujol. Aquestes, sumades a les mil que es renovaran, fan uns 6.000 treballadors aproximadament que estaran al país fins al mes d’abril.

Tenint en compte la situació actual, per tant, això suposa una preocupació que, malgrat tot, Pujol assegura que no és nova. L’habitatge crea un hàndicap per a aquells temporers nous que arribaran al país i que, molt possiblement, tindran dificultats per trobar un lloc on poder-se quedar durant els mesos d’hivern. Als hotelers els preocupa, evidentment, que això dificulti l’arribada, “però fa anys que ens preocupa, és un problema que tenim constantment”. Alguns d’ells, els que tenen possibilitat, ofereixen habitacions per als contractats, però són els menys. “De tota manera, pensem que vindran, com han fet sempre”, afirma Pujol.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending