Tres veïns de la Seu estan empresonats a Lleida després d’una baralla tumultuària a la capital urgellenca

Els ganivets van volar la matinada de dissabte, suposadament, per un afer de drogues, i sis persones van resultar ferides de diversa consideració, una de les quals molt greu

La batussa es va donar al nucli històric de la Seu.
La batussa es va donar al nucli històric de la Seu.
Tres veïns de la Seu d’Urgell han estat ingressats les darreres hores a un centre penitenciari de Lleida per ordre del jutjat de guàrdia de la capital de l’Alt Urgell, que va rebre aquest diumenge els dos primers detinguts arran d’una baralla tumultuària que hi va haver la matinada de dissabte en les immediacions del carrer Capdevila, al nucli històric de la ciutat, i aquest dilluns n'ha processat un tercer. A banda dels tres arrestos, hi va haver sis ferits, quatre d’ells per arma blanca.

El jutjat de la Seu va acordar ahir l’empresonament de dos homes, de 20 i 34 anys, per un delicte de lesions agreujades, atès la virulència emprada i l’ús dels ganivets. Aquest dilluns ha decidit enviar a la presó un tercer detingut. Suposadament, rere la baralla tumultuària que hi va haver la matinada de divendres a dissabte hi ha un afer de drogues, segurament, pels deutes que haurien contret uns amb altres. De fet, la violenta batussa, que es va donar a la sortida d’un local d’oci nocturn on haurien anat almenys alguns dels implicats, havia tingut un primer episodi unes hores abans. Llavors hi va haver una forta discussió a l’entorn de la zona del Camp d’en Codina. Però en principi, tot i la tensió que es va viure en aquell moment, la situació no va anar més. Els implicats serien, en la seva majoria, homes de nacionalitat espanyola i colombiana.

Tot plegat va canviar poques hores després i de les paraules ja es van passar a les mans i als ganivets. Hi hauria hagut sis ferits, quatre d’ells per arma blanca. Un dels ferits -un noi de la Seu que ara residiria a França per qüestions laborals- hauria rebut alguna ganivetada que hauria quedat molt a prop d’òrgans vitals (a poca distància del fetge). La seva situació seria greu i les lesions rebudes l'haurien obligat a passar pel quiròfan. A les portes de l’hospital, la mateixa nit dels fets, es van viure estones de tensió i drama. Dels sis ferits, n’hi ha dos que ho van ser per mossegades de gos. Als dos detinguts se’ls va enviar a la presó sense cap possibilitat d’eludir-la ni amb una fiança.

Comentaris

Trending