Divorci entre l’executiva i els ‘dirigents comunals’ del PS a Encamp

Sans manté silenci però hauria decidit iniciar una progressiva retirada en sentir-se, amb altres companys, bandejats en la confecció de llistes electorals i la presa de decisions estratègiques

Joan Sans, David Ríos, Pere López i Pere Marsenyach (d'esquerra a dreta).
Joan Sans, David Ríos, Pere López i Pere Marsenyach (d'esquerra a dreta).
Els socialdemòcrates encampadans viuen una silenciosa però notòria ruptura. La línia oficialista del partit, l’executiva nacional, no casa amb el que es podrien dir ‘dirigents comunals’ de la formació a la parròquia. Això hauria fet que la cara visible del PS a Encamp per la seva notable presència en la política comunal, Joan Sans, hagi decidit mantenir-se en un discret segon o tercer pla fins a final del mandat i, després, retirar-se de la política activa. I no només ell.

Les diferències vénen de fa temps, malgrat que miren de gestionar-les com poden. El recent procés electoral, però, hauria tornat a evidenciar maneres de fer diametralment oposades entre el que seria l’entorn dels consellers comunals Joan Sans i Pere Marsenyach i el que vindria a ser la línia nacional encarnada per l’exconseller general David Ríos, home de l’entera confiança del president del partit i líder parlamentari, Pere López. Mentre els oficialistes asseguren que no hi ha cap problema i que en la darrera reunió del comitè parroquial celebrat fa just una setmana hi hauria hagut més participació que mai, Sans prefereix no fer manifestacions.

Els dos consellers comunals i les persones que els fan confiança en el marc de la política comunal encampadana en l’òrbita socialdemòcrata s’haurien sentit bandejats a l’hora de treballar en la confecció de les llistes per les passades generals -llavors ja no s'haurien implicat ni poc ni gens en la campanya- i tampoc no veurien bé determinades decisions estratègiques a nivell parroquial. No obstant, el que més malestar causaria a Sans i companyia seria la manera de fer de la línia que entronca amb la direcció d’Andorra la Vella. “Diferències n’hi ha arreu”, manifesten fonts oficialistes del partit.

Una vegada celebrades les eleccions generals, i una vegada s’hauria començat a plantejar l’encarament dels propers comicis, ara comunals, Sans, Marsenyach i altres haurien tornat a detectar maneres de fer que no els convencen i haurien decidit fer un pas al costat. Sans, de fet, ja havia pràcticament deixat clar, segons les fonts, que després de dos mandats donava per esgotat el seu camí al comú. Però vista la situació, fonts properes a ell han assegurat que la seva decisió és deixar passar el que queda de mandat, centrant-se en fer allò que millor cregui per la parròquia, i llavors abandonar la política, cosa que inicialment no pretenia.

Entre les persones properes a Joan Sans hi hauria Jordi Turné, fins ara president del comitè parroquial, que hauria plegat recentment per motius personals encara que la situació política tampoc no el convenceria. D’altra banda, fonts tant del PS com d’SDP a Encamp han reconegut acostaments per tal d’avaluar la possibilitat de treballar plegats en vista a les properes comunals. Aquests acostaments, curiosament, els haurien fet tant Sans com Ríos.

 

Comentaris (1)

Trending