La representació de ‘Clementina’ s'anul·la per un positiu a la companyia

L'espectacle, per a tots els públics forma part del programa ‘La cultura no s’atura’ i s'havia de posar en escena aquest diumenge

Cartell de l'espectacle.
Cartell de l'espectacle. ALTAVEU

Un positiu a la companyia ha provocat l'anul·lació de la representació de l'espectacle ‘Clementina’ que s'havia de fer aquest diumenge vinent a Sant Julià de Lòria en el marc del programa  ‘La cultura no s’atura’. Clementina és una nena a qui li agrada viure mil aventures i anar sempre despentinada.

 ‘Clementina’ és un espectacle amb Núria Montes, Gemma García, Raquel López i Xavi Pérez. Es va estrenar a les Fontetes de la Massana el 2019. És una proposta de l' l’Escena Nacional d’Andorra (ENA). Amb dramatúrgia i direcció de Núria Montes, és un espectacle familiar amb una nena a qui li agrada explorar món, viure mil aventures i sobretot anar despentinada. Els seus pares, però, pensen que les nenes de la seva edat haurien de portar el cabell recollit d’una manera bonica i tenir molts vestits per posar-se cada dia. 

L’espectacle està basat en el conte infantil 'L’Artur i la Clementina', d’Adela Turin –adscrita a la segona onada del moviment feminista i fundadora de l’associació Du côté des filles, que investiga i denuncia els casos de sexisme en materials educatius– que forma part de la col·lecció creada per la mateixa autora, l’any 1974, anomenada Dalla Parte Delle Bambine i que a l’Estat Espanyol publica amb el nom de 'A favor de las niñas'.

Tot i que el conte en què es basa l’espectacle, 'L’Artur i la Clementina', va ser escrit fa més de 40 anys, avui dia és encara absolutament vigent l’existència d’una realitat de caire sexista, també en la literatura infantil, en materials educatius i, en general, en el llenguatge, que és una institució humana i el reflex intrínsec de la societat.

        

Comentaris

Trending