Obertes les inscripcions per al curs d’artesans de la pedra seca

La tercera edició d’aquesta activitat, organitzada pel Departament de Patrimoni Cultural, tindrà lloc de l’11 al 16 d’octubre

Materials per a treballar amb pedra seca
Materials per a treballar amb pedra seca

Entre els dies 11 i 16 d’octubre tindrà lloc la tercera edició del curs d’artesans de la pedra seca, que organitza el departament de Patrimoni Cultural. Aquesta activitat s’integra en el programa Primera pedra, un projecte de col·laboració públic-privat  entre el ministeri de Cultura i Esports i l’espai sociocultural Cal Pal. El seu objectiu és impulsar l’ús d’aquesta tècnica, el seu coneixement i la seva salvaguarda. Està obert a tothom que hi estigui interessat i es lliurarà un certificat d’aprofitament als assistents al curs.

La formació en la tècnica constructiva de la pedra seca és una continuació dels cursos impartits els anys 2019 i 2020, i té com a objectiu la recuperació, promoció i divulgació de la construcció amb pedra seca mitjançant la preparació tant de professionals de la construcció i del medi ambient, com de ciutadans interessats a salvaguardar aquesta tècnica mil·lenària.

Enguany, el curs està dedicat a la construcció de parets de contenció i de partió amb pedra granítica. Les persones que hagin fet l’activitat en edicions anteriors podran participar en la restauració d’una barraca enderrocada parcialment i en la reparació de sostres de cabanes. La formació tindrà lloc a la zona d’Encodina, a Ordino.

Degut a les circumstàncies d’excepcionalitat derivades de la situació sanitària actual, s’organitzaran grups reduïts. El departament de Patrimoni Cultural treballa perquè aquesta nova edició del curs de pedra seca sigui tan reeixida com les anteriors, se salvaguardi el coneixement d’aquesta tècnica ancestral i es recuperi l’ofici d’artesà de la pedra seca. A més, s’encaixa també en la recent inclusió del Coneixement i les tècniques de construcció a l’Inventari general del patrimoni cultural com a bé immaterial.

Etiquetes

Comentaris

Trending