Més de 1.300 persones participen en les Jornades Europees de Patrimoni 2022

La reconstrucció de Sant Vicenç d’Enclar, els espais naturals i històrics de la Roureda de la Margineda, dels Orris d’Encamp i de la Vall de Sorteny o el centre emissor de Radio Andorra a Encamp han estat alguns dels llocs inclosos en les visites

Ruta dels Orris.
Ruta dels Orris. SFGA

El departament de Patrimoni Cultural ha organitzat aquesta última setmana un seguit d’activitats per apropar el patrimoni del país a la ciutadania en el marc de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni. El balanç de totes les activitats ha estat més que positiu amb la participació de més de 1.300 persones, un èxit tant de participació com de valoració per part dels assistents. En aquest sentit, cal remarcar que en la majoria d’activitats s’han exhaurit l’aforament i que hi ha hagut un molt bon retorn dels visitants i a les xarxes socials.

El programa ha inclòs visites especialitzades amb l’acompanyament dels tècnics en patrimoni. En la visita a Sant Vicenç d’Enclar, els assistents van prendre consciència de la meticulositat i el rigor necessaris per restaurar el patrimoni; la passejada a la Roureda de la Margineda va despertar la curiositat dels visitants per la història del país i les visites als Orris d’Encamp i la Vall de Sorteny van permetre fer una altra mirada al paisatge, identificant manifestacions de l’ocupació humana en alta muntanya.

Durant la setmana també es van presentar dos publicacions estretament vinculades al patrimoni, al seu coneixement i protecció: Homes i dones de Canillo, als auficis, de Robert Lizarte, i Moles i molins fariners d’Andorra, de Francina Pons Pifarré. Així mateix, s’ha promogut la descoberta d’algunes esglésies poc visitades, s’han fet visites gratuïtes i guiades al patrimoni i s’han ofert tallers i altres activitats als museus.

La visita al centre emissor de l’antiga Ràdio Andorra a Encamp va ser el darrer acte programat d’aquestes jornades, acompanyant als tècnics de patrimoni hi van assistir fills d’antics treballadors i més de cinquanta persones. Aquesta darrera activitat va consistir en redescobrir els recents restaurats emissors, els que van popularitzar el nom d’Andorra molt més enllà de les nostres fronteres amb el famós “Aquí Ràdio Andorra. Emissora del Principado de Andorra”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending