El Festival Ull Nu escull entre 750 propostes

Finalment, entraran a concurs quatre llarg i migmetratges i 22 curtmetratges

El conseller, Alain Cabanes, i el director del festival, Héctor Mas, en la presentació del programa.
El conseller, Alain Cabanes, i el director del festival, Héctor Mas, en la presentació del programa.

Després d’una parada obligatòria al 2020 a causa de la pandèmia, el Festival Ull Nu torna a presentar el seu programa. Aquesta edició, com a novetat, s’han allargat els dies de projecció i s’hi ha inclòs activitats a l’aire lliure i concerts. Els participants finals del concurs s’han escollit després de visualitzar 750 propostes, ha confirmat el director del festival, Héctor Mas. Finalment, s’hi podran veure tres llargmetratges, un migmetratge i 22 curtmetratges.

La necessitat de la població de tenir una mica d’alegria i festa quadra amb la proposta”, ha explicat el conseller d’Esports i Joventut d’Andorra la Vella, Alain Cabanes.  El programa del Festival Ull Nu s’ha ampliat per poder arribar a molta més gent amb activitats a l’aire lliure, com tallers d’aspecte més familiar, dos concerts i exposicions visuals. “Sempre busquem oferir el que destaca en aquest món, per això també hem apostat per les propostes audiovisuals en directe, que són tendència ara mateix”, ha exposat Mas.

Respecte a la poca presència andorrana al festival, Mas ha exposat que sempre busquen l’excel·lència a les peces escollides. “No volem dir que la gent d’aquí faci un mal treball, però la proporció de propostes rebudes és molt menor. En rebem 500 espanyoles i 8 nacionals. Per tant, el percentatge d’una no està gens malament”. A més, ha concretat que aquest any la participació francesa ha sigut molt elevada, gràcies amb la col·laboració amb l’ambaixada.

El jurat ha indicat Mas que serà “de proximitat”. Estarà compost per Jose Pozo, director resident a Andorra i guanyador de dos Goya; Marta Martínez, documentalista, i Guillem Bouillet, francès multidisciplinari. Per altra banda, també hi estarà el jurat jove, al qui se li dóna l’oportunitat de conviure amb persones professionals del món cinematogràfic.

El Festival Ull Nu té lloc gràcies a la col·laboració entre l’organització, el comú d’Andorra la Vella i el ministeri de Cultura. “Aquest conveni ens ajuda a treballar amb un marge més ampli i amb un millor pressupost”, ha apuntat Mas. Actualment, es troba en la segona renovació d’aquest acord, que acabaria després de la següent edició, al 2022. “A posteriori, ens tocarà seure i parlar de continuar”, ha finalitzat Mas.

Etiquetes

Comentaris

Trending