Escaldes programa una nova edició de les xerrades ‘Capbussa’t dins l’art’

Entre el mes de novembre i el març de 2023 s’han organitzat quatre sessions on s’oferirà una introducció al moviment del Romanticisme i una introducció per a les persones no expertes

Cartell de les xerrades ‘Capbussa’t dins l’art’
Cartell de les xerrades ‘Capbussa’t dins l’art’

El comú d’Escaldes-Engordany ha tornat a organitzar el cicle de xerrades ‘Capbussa’t dins l’art’, que tindrà lloc des del novembre fins al març de 2023. En el marc d’aquest programa hi ha ‘La Clau. Apunts d’Art’, que es tracta d’una introducció pensada per a persones no expertes en la matèria i que té per objectiu compartir els aspectes fonamentals de l’art des d’una vessant poc acadèmica i des de l’experiència.

En aquesta nova edició s’oferirà una introducció al moviment artístic del Romanticisme. Constarà de tres sessions i el dimecres 16 de novembre es farà una primera aproximació i es parlarà del context d’aquest moviment. El 23 de novembre, la xerrada girarà a l’entorn de l’arquitectura romàntica i el 30 de novembre sobre l’arquitectura. Les sessions tindran lloc al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE), de les 19.30 a les 20.30 hores. Estan adreçades a persones a partir de 16 anys i seran impartides per Maria José Campoy, Sandra Colell i Cristina Gómez. L’activitat és gratuïta i les places són limitades.

Per altra banda, el cicle ‘Capbussa’t dins l’art’ també inclou les xerrades ‘Per amor a l’art’. Es tracta d’un espai obert a tothom, especialment als que vulguin atansar-se en aquest món en un ambient distès. En aquesta edició hi haurà tres sessions. La primera porta per títol ‘La poètica de la terra’ i tindrà lloc el 25 de gener i anirà a càrrec d’Arnau Pérez Orobitg, artista, poeta i pastor. La segona sessió tractarà sobre Vermeer i la música. Serà el 15 de febrer i anirà a càrrec de la historiadora de l’art Maria José Campoy Martos. Parlarà sobre l’obra del pintor holandès i les representacions d’instruments i conjunts corals que s’hi pot veure. A l’últim, s’ha programat una xerrada que parlarà de les persones invisibles de la societat de l’antic Egipte. Anirà a càrrec de l’arqueòloga Anaïs Montoto Soto i tindrà lloc el 29 de març.

Comentaris

Trending