Escaldes crema la falla tradicional dilluns a la tarda com a preludi de la revetlla de Sant Joan

La Unió Pro-turisme organitza dimecres vinent tot un seguit d’actes per celebrar l’arribada del Solstici d’Estiu

Una imatge d'arxiu d'una foguera per cremar a Escaldes.
Una imatge d'arxiu d'una foguera per cremar a Escaldes. ARXIU

Amb modificacions, però torna la normalitat. I tornen les festes. La Unió Pro-turisme d’Escaldes torna a organitzar enguany la revetlla de Sant Joan. En aquest marc, i com a preludi i assaig, dilluns a les 7 de la tarda es farà una exhibició i cremada de la falla tradicional al Parc de la Mola. I després hi haurà un bateig de foc amb un assaig general. Aquests darrers dies -de dilluns a dimecres- cada tarda s’han estat fent tallers de falles infantils.

Per al dia fort, el de la revetlla, el 23 de juny, els actes previstes s’inicien, també, a les 7 de la tarda, quan el pubillatge escaldenc 2019-2021, juntament amb els trabucaires, recolliran a Casa de la Vall la Flama del Canigó. A les 10 de la nit es farà la cremada de falles pels carrers a càrrec dels fallaires acompanyats de bruixes, dimonis i dels mini-fallaires. El recorregut que es farà, iniciat des de la plaça Santa Anna, passarà per l’avinguda Carlemany, François Mitterrand, avinguda de les Nacions Unides i arribada a l’aparcament d’aquest mateix vial, on es farà una gran traca final.

Cinc minuts abans de les 11 de la nit es farà la lectura del manifest a càrrec del pubillatge i el acabar hi haurà el tradicional Ball de Fallaires i de petits fallaires de la Unió Pro-turisme al voltant de la foguera, que serà encesa tot seguit. A continuació, i a no ser que canviïn molt les coses a nivell sanitari, la previsió és repartir coca i fer una festa amb ‘Partival Hits Session’, èxits musicals per a tots els públics.

Comentaris

Trending