El curt hispanoandorrà ‘Plastic Killer’ tempta la sort per ser entre els finalistes als Oscar

La producció dirigida per José Pozo amb Elisabet Terri en l’elenc festeja ser un dels quatre preseleccionats per l’acadèmia americana amb vincles amb l’Estat espanyol, un fet inèdit

Elisabet Terri i José Pozo entre els integrants dels equips presents a l'acte de l'acadèmia espanyola.
Elisabet Terri i José Pozo entre els integrants dels equips presents a l'acte de l'acadèmia espanyola. ARXIU PERSONAL

La producció cinematogràfica hispanoandorrana ‘Plastic Killer’ està creuant els dits per mirar de si sona la flauta i el proper 24 de gener es cola com un dels cinc curtmetratges seleccionats per disputar-se l’Oscar d’aquest any. De moment, el treball dirigit pel resident José Pozo ja està en la llista de quinze preseleccionats per l’Acadèmia americana de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques. I, per ara, el ressò és d’allò més notable.

Els principals promotors del curt, amb l’esmentat Pozo i l’actriu també establerta al país Elisabet Terri, que forma part de l’elenc de ‘Plastic Killer’ al capdavant, han participat recentment en un acte organitzat per l’acadèmia cinematogràfica espanyola per celebrar que hi ha quatre treballs amb vincles a Espanya que han estat preseleccionats pels Oscar. És la primera vegada que la cinematografia espanyola aconsegueix aquesta fita.

En efecte, a banda de ‘Plastic Killer’, els americans també s’han fixat en ‘Votamos’, ‘Tula’ i ‘El Tratamiento’. Davant d’aquest èxit almenys previ, l’acadèmia espanyola ja va voler fer una mena d’acte de reconeixement i encoratjament. Els americans van fer públiques les seves llistes prèvies el 21 de desembre, i ara s’està a l’espera de la resolució final. La festa, amb acadèmics i integrants dels diferents equips dels curts, va voler contagiar de sort les produccions preseleccionades.

Elisabet Terri s’ha mostrat altament satisfeta amb l’elecció prèvia de ‘Plastic Killer’. “Ser entre els quinze millors del món no està gens malament”, ha manifestat l’actriu, i també directora i productora, tot assegurant que “estem creuant dits” per veure si el curt amb suport del Govern d’Andorra pot acabant-se colar com un dels cinc finalistes dels Oscar. Terri reconeix que arran de la tria i la festa a Madrid, el ressò de ‘Plastic Killer’ ha pujat com l’escuma. I si finalment el treball cinematogràfic de Pozo estigués entre els cinc escollits definitius, tot plegat “es multiplicaria per mil”.

Etiquetes

Comentaris

Trending