El coronavirus obliga a suspendre La Massana Còmic

El saló, que arribava a la 24ena edició, tenia avançat el seu programa però no es podia garantir la presència d’autors ni dels visitants habituals dels països veïns

Una edició anterior de la Massana Còmic.
Una edició anterior de la Massana Còmic.

La Massana Còmic no es farà aquest any. El comú i l’Associació Andorrana del Còmic, la Il·lustració i l’Animació (ARCA) han acordat anul·lar l’edició que s’havia de celebrar del 12 al 14 de juny atenent a la situació excepcional provocada per la crisi del coronavirus. Entre altres motius, l’emergència sanitària implicava que no era segur poder comptar amb els autors convidats a l’esdeveniment.

Un cop analitzat l’estat de la situació, corporació i ARCA han optat per no tirar endavant un saló que ja estava molt avançat. El programa estava tancat i calia acabar de gestionar les invitacions als autors i el muntatge de les exposicions previstes. La crisi sanitària, però, va frenar tots aquests treballs i no se sap quan es podrien reprendre. Per tant, no hi havia garantia de poder tenir-ho tot a punt per a les dates previstes.

“Tot i que ja s’havia fet tota la feina d’organització, no té sentit fer el saló veient que la crisi continua. No podem tirar-lo endavant si no tenim totes les garanties d’oferir un esdeveniment de qualitat als visitants”, ha explicat el president i alma màter del saló, Joan Pieras. Per la seva banda, el conseller de Cultura de la corporació, Guillem Forné, ha indicat que “celebrar-lo sense poder comptar amb els autors no té sentit”, tot recordant que “molts visitants venen d’Espanya” i, per tant, enguany difícilment haguessin pogut gaudir de la mostra.

Per tant, l’edició d’enguany, que havia de ser la 24, es traslladarà al 2021. Serà també el 25è aniversari del saló i Pieras ha volgut deixar clar que “farem una gran celebració”.

La voluntat, a més, és que el Museu la Massana Còmic intensifiqui, a partir del moment en què sigui possible, la seva activitat amb l’organització de diferents exposicions i activitats paral·leles. La seva programació es farà un cop s’aixequin les mesures de confinament.

Comentaris (1)

Trending