El concurs de punts de llibre d’Encamp i del Pas de la Casa aplega 112 participants

L'onzena edició dels guardons convocats per les biblioteques comunals és una activitat ja arrelada a la parròquia encampadana

Part dels premiats en el concurs de punts de llibre.
Part dels premiats en el concurs de punts de llibre. COMU D'ENCAMP

El comú d'Encamp ha entregat els premis als guanyadors de l’11a edició del concurs de punts de llibre de les biblioteques comunals d'Encamp i del Pas de la Casa. Ha comptat amb 112 participants, 91 a Encamp i 21 al Pas de la Casa. Els consellers comunals Josefina Rodríguez, Andreu Riba i Esther Vidal han entregat els premis i han agraït la participació de tots els concursants. 

Han celebrat que el concurs sigui una activitat ja arrelada al programa cultural que ofereixen les biblioteques per incentivar la lectura ihan assegurat que la idea és mantenir la continuïtat del concurs durant l'any vinent. De les cinc categories, el jurat ha escollit els dos millors punts de llibre basant-se en els criteris d’originalitat, del tractament dels materials emprats i de la composició estètica.

També s’ha tingut present la major o menor càrrega de treball alhora d’elaborar els punts presentats. Els premiats del concurs d’Encamp han sigut els següents: en la categoria benjamí els guanyadors han estat Àlex Risco i Lucia Rodríguez; en l'aleví han estat Charlie Boher i Carlota Gil; els guanyadors dels infantils han estat Valentina Rodríguez i Eulàlia Masjoan; la categoria juvenil s’ha hagut de declarar deserta per manca de participants i, finalment, en els adults els primers premis han estat per Raquel Fernández i Diana Salas.

Pel que fa als guardons del Pas de la Casa, els primers premis han estat: en la categoria benjamí per a Amelie Cabon i Aaron Garcia; en els alevins per a Sara Ros i Gabriela Trindade; en l’infantil només hi ha hagut un guanyador, Vadim Bony; mentre que el juvenil s'ha hagut de declarar desert per manca de participants; i, finalment, en la categoria d'adults, els vencedors han estat Tània Barbosa i Isabel Requena.

La categoria amb més participació ha estat la d'alevins (de 7 a 10 anys) amb 76 participants. Pel que fa a la resta de categories, els participants han estat els següents: 9 a la d’adults (majors de 18 anys), 0 a la juvenil (de 15 a 17 anys), 7 a la infantil (d’11 a 14 anys) i 20 a la benjamí (de 5 a 6 anys). La temàtica de participació, que era lliure, ha sigut molt diversa.

A Encamp, per exemple, s’han presentat motius primaverals, la festivitat de Sant Jordi, lletres amb el nom del participant, paisatges, monstres, animals, cors, llibres... Mentre que al Pas de la Casa han destacat temes relatius a la pandèmia sanitària, l’esperança, l’amor, els llibres o les estacions de l’any, entre d’altres. En relació amb les tècniques emprades per crear els punts de llibre, també hi ha hagut força varietat. A Encamp, s’han utilitzat: ganxet, pintura en aquarel·les o retoladors, tècnica d’esgrafiat i cartolines retallades, entre d’altres. I al Pas de la Casa, s’han presentat punts de llibre amb material tèxtil,de fusta, dibuix, aquarel·la, collage i masking-tape.

Els premis han consistit en uns lots de llibres seleccionats per a cada franja d'edat i, a més, els primers premis tindran el punt de llibre imprès a la biblioteca durant tot un any fins a la següent edició del concurs.

Comentaris

Trending