Catherine Métayer deixarà la direcció del Cor dels Petits Cantors del Principat d’Andorra

El relleu es farà a partir del mes de setembre i el nou responsable de la formació serà escollit mitjançant un procés de selecció

Catherine Métayer deixa la direcció del Cor dels Petits Cantors.
Catherine Métayer deixa la direcció del Cor dels Petits Cantors.

Catherine Métayer deixarà la direcció del Cor dels Petits Cantors del Principat d’Andorra el mes de setembre. El nou responsable s'escollirà a través d'un procés de selecció que es portarà endavant abans del setembre. Métayer es jubila després de trenta anys al front de la formació que aquest dilluns ha presentat els pròxims concerts.

La que ha sigut l’única directora del Cor dels Petits Cantors deixarà el seu càrrec el pròxim setembre. Tot i que ja li ha arribat l’edat de jubilació, Métayer ha volgut acabar aquesta temporada en la formació, “faré com els nens, una vegada començat el curs l’acabaré”. Però això no significa que es desvinculi totalment, continuarà com a ‘presidenta d’honor’ i, també, per ensenyar al seu substitut.

“Encara no hem començat el procés de selecció, però la nova persona que agafi el càrrec hauria de començar el nou de setembre”, ha indicat Carles Enseñat, president del Cor dels Petits Cantors. Enseñat ha explicat que busquen una persona que tingui un vessant didàctic però, sobretot, que pugui acabar creant una bona relació amb Métayer.

Després d’un temps sense poder fer concerts, l’agrupació musical torna a fer una representació aquest cap de setmana. Concretament, cantaran el ‘Jubilate Deo’, del compositor nord-americà Dan Forrest. L’obra, que consta de set parts diferenciades pels diferents idiomes en què es recita, tindrà lloc al claustre de Meritxell. La següent actuació dels petits cantors serà al setembre, prescidint de fer gira aquest any a causa de la pandèmia.

A més, a la presentació dels concerts hi ha estat present el president de l’International Club of Andorra, Simon Binsted. El president ha fet pública la donació de 3.000 euros al Cor, per ajudar-los a fer front a la pandèmia. Binsted representa aquesta associació, formada per gent estrangera resident al principat, generalment de parla anglesa, que està involucrada en diferents causes filantròpiques.

Moment en que Binsted ha fet entrega del xec al Cor dels Petits Cantors.
Moment en que Binsted ha fet entrega del xec al Cor dels Petits Cantors.

Creat l’any 1991, sota la direcció de Métayer, el Cor es va estrenar a la missa del Gall d’aquell any, a l’església de Santa Eulàlia d’Encamp, amb 28 nens. En l’actualitat està format per una cinquantena de nois i noies. Han passejat el nom d’Andorra per mig món. França, Espanya, Portugal, Itàlia, Suïssa, Mònaco, Bèlgica, Àustria, Liechtenstein, Canadà o els Estats Units, són alguns dels països que han visitat. 

El 1997, el llavors Cor Nacional dels Petits Cantors d’Andorra va actuar a les Nacions Unides, en el primer recital d’una gira pels Estats Units. El 1998 ho va fer a la Unesco. També al Vaticà, on la coral va cantar a la Missa de Cap d’Any, davant del Papa Joan Pau II.  Van participar en una trobada de “Pueri Cantores”, a Roma. L’any 2010, després d’alguns canvis, el Cor es va obrir a les veus femenines i va passar a dir-se el Cor dels Petits Cantors del Principat d’Andorra. Els seus membres provenen de les set parròquies i dels sistemes educatius andorrà, francès i espanyol.

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending