Comerç deixa clar al sector immobiliari que no pot fer per ara operacions de compra-venda

Els immobiliaris només poden gestionar béns per compte de tercers i intervenir en qüestions relatives a arrendament i sotsarrendaments

-
-
Els gestors immobiliaris s’han d’abstenir, de moment, de dur a terme operacions de compra-venda. Els decrets que regulen, primer, el tancament de l’activitat econòmica i, després, el de les graduals tornades a la normalitat no permeten, per ara, que els professionals de l’AGIA facin cap altra gestió que no sigui tenir compte de béns immobles per compte de tercers o participar en activitats de mediació en arrendaments i sotsarrendaments.

Alguns dels gestors immobiliaris fa dies que estan empenyent per poder dur a terme compra-vendes. El fet que ho tinguin prohibit, per així dir-ho, fa, oficialment, que ni tal sols puguin mostrar habitatges a persones eventualment interessades en fer alguna adquisició. Davant el neguit, però, s’hauria acudit al departament de Comerç per mirar de saber si amb els nous passos de ‘desconfinament econòmic’ hi havia algun canvi.

La resposta del departament, segons les fonts consultades, seria clara i no donaria lloc a interpretacions: “El nou decret d'obertura d'algunes activitats del 30 d'abril del 2020, no ha modificat la situació de les activitats immobiliàries. No s'hi descriu cap novetat pel que fa la situació de les activitats immobiliàries, per la qual cosa, encara és vàlid el descrit en el decret del 22 d'abril del 2020, en no ser contrari, ni oposar-se al decret del 30 d'abril del 2020”.

En conseqüència, segons les fonts, Comerç manté que “les obligacions que imposava el decret del 22 d'abril del 2020, pel que fa l'inici de l'activitat immobiliària, continuen sent vigents”. Per tant, es manté que els professionals de la immobiliària “només poden dur a terme les operacions següents: activitats de mediació en arrendaments i sotsarrendament i administració i gestió de tot tipus de béns immobles per compte de tercers”.

 

Comentaris (1)

Trending