Comença la desbandada: Goyache i Vázquez es preparen per deixar l'AREB i BPA; Gelabert es perfila de successor

Comentaris

Comença la desbandada: Goyache i Vázquez es preparen per deixar l\'AREB i BPA; Gelabert es perfila de successor
Comença la desbandada: Goyache i Vázquez es preparen per deixar l\'AREB i BPA; Gelabert es perfila de successor

Els dos homes forts contractats per l’administració andorrana a través de l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) per tal de dissenyar la sortida del ‘cas BPA’, César Goyache i Fernando Vázquez de Lapuerta, haurien pràcticament acabat la seva missió al Principat. Segons fonts properes a Vall Banc, els qui ara són president i conseller delegat de l’entitat pont estarien a pocs dies d’abandonar les seves responsabilitats a l’AREB i a BPA. En gran mesura, una part de la tasca que han assumit fins ara aquests dos executius financers espanyols es perfila que la durà a terme el fins ara responsable d’anàlisi de riscos a Vall Banc Òscar Gelabert.

La sortida de Goyache i Vázquez seria producte, especialment, del fet que s’hagi tancat l’acord amb l’adjudicatari de Vall Banc, el fons voltor americà JC Flowers. A més, l’administració andorrana considera que la situació derivada de la intervenció de BPA, el gros de la feina que calia fer, ja s’hauria resolt i que es podria donar per finalitzada la relació professional amb els executius que, entre altres llocs, tenen en el seu currículum la coincidència d’haver prestat serveis per a BBVA. 

Goyache és el conseller delegat de l’AREB i principal artífex del disseny de la solució adoptada per encarrilar la sortida de la crisi de BPA. L’executiu ha assumit també la presidència de Vall Banc d’ençà de la seva posada en marxa. De la seva banda, Vázquez va aterrar al Principat per assumir l’administració de BPA. I es va integrar també al consell d’administració del banc pont. Una vegada Vall Banc es va posar en marxa, Vázquez va esdevenir-ne el conseller delegat.

Si s’acaba consumant la marxa dels dos executius, aquesta arribarà gairebé de forma paral·lela a la interposició de la primera querella criminal que els afecta de manera personal. Tres clients de BPA van presentar dimarts l’acció per apropiació indeguda i prevaricació contra tots els membres de l’AREB, contra l’administrador únic de BPA i contra diversos integrants de l’equip de PricewaterhouseCoopers que ha estat fent la revisió de comptes i clients.

Goyache ja va explicar fa unes setmanes que quan JC Flowers assumís el comandament del banc pont ell deixaria la presidència de Vall Banc. Fonts coneixedores de l’operació van assegurar que en el lloc que formalment ha estat ocupant Vázquez al banc pont, el fons americà també hi volia posar una persona de la seva confiança. També es volia reestructurar, entre altres, el departament encapçalat per Òscar Gelabert.

Gelabert va incorporar-se a Vall Banc quan es va començar a perfilar el seu organigrama. Procedia de l’Institut Nacional de Finances (INAF) i va assumir el departament d’anàlisi de riscos en el nou banc pont. Ara, segons les fonts consultades, es perfilaria per assumir algunes de les responsabilitats que ha exercit Goyache a l’AREB i, especialment, per esdevenir, si no canvia el full de ruta que s’està dissenyant, l’administrador únic de BPA.

Comentaris

Trending