Clam contra l’organització de l’Andorra Ultra Trail perquè es queda el 30% de la inscripció

Desenes de participants en alguna de les proves del certamen impulsat al seu dia pel matrimoni Martínez-Lafleur consideren aberrant la decisió i demanen la intervenció de les institucions

Un instant d'una edició anterior de l'Andorra Ultra Trail.
Un instant d'una edició anterior de l'Andorra Ultra Trail. ARXIU
La decisió de l’organització de l’Andorra Ultra Trail de retornar només el 70% de la inscripció als participants de la dotzena edició del certamen, que s’havia de celebrar entre el 7 i el 12 de juliol i que ha estat cancel·lada pels efectes del coronavirus, està generant una enorme malestar i una onada d’indignació entre esportistes i, també, alguns dels patrocinadors i col·laboradors de l’esdeveniment impulsar pel matrimoni format per Gerard Martínez i Valérie Lafleur.

L’organització de l’Andorra Utra Trail, després de comunicar formalment l’anul·lació de la competició, formada per diverses proves de distàncies diverses i que tindria un preu mitjà d’inscripció d’uns 150 euros -hi ha curses per a les quals s’havien d’abonar 70 euros i per d’altres, uns 250- ha emès un comunicat en què diu que “oferim als corredors la devolució del 70% de la inscripció, que correspon al percentatge que haurien rebut en cas que haguessin contractat l’assegurança d’anul·lació a l’hora d’inscriure’s. Lamentem no poder retornar una quantitat més gran; el 30% restant que no es retorna correspon a les despeses de gestió que des de l’organització hem tingut durant aquests mesos previs en relació a la preparació de l’esdeveniment: compra de material, formació de voluntaris, lloguer de locals i equipaments, personal i comunicació”.

Aquesta ‘oferta’ ha generat una allau de crítiques, algunes de molt dures i d’altres d’exigint la intervenció de les institucions. L’Andorra Ultra Trail rep una important subvenció pública o d’organismes de titularitat pública, segons que han recordat diversos participants en un esdeveniment que, lamenten, “ha perdut el component més bucòlic per esdevenir una activitat de lucre d’uns pocs”. En aquest sentit, han recordat els participants -en global poden arribar a ser uns 3.500- que l’organització es recolza tot sovint en entitats no governamentals com la Creu Roja o en un nombrós grup de voluntaris. I que ara no pot pretendre tractar igual una suspensió “adoptada per l’empresa organitzadora arran d’una crisi sanitària d’abast mundial” que el fet que una persona inscrita al final no pugui participar a la prova per raons personals per molt justificades que siguin.

Els organitzadors de l’Andorra Ultra Trail donen l’opció d’aportar una part de la quota que es retorna, o tot el 70% de la inscripció, a la Creu Roja, que, remarquen en la seva comunicació, està fent “una molt bona feina”. En aquest sentit, molts dels participants consultats lamenten el que consideren que “sembla una ironia” i demanen que “el que hauria de fer aquesta empresa és fer una donació a partir dels beneficis obtinguts en anys precedents”. I encara hi han afegit: “S’està jugant amb el nom d’Andorra.” D’aquí que demanen la intervenció de les autoritats, de les institucions que patrocinen o aporten subvencions a la prova.

Alguns dels participants han remarcat, a més, que les despeses que ha hagut d’afrontar fins ara l’empresa en relació amb la preparació de la dotzena edició de l’Andorra Ultra Trail poden arribar a ser molt relatives, atès que “hi ha molt material que es reutilitza d’edició en edició”. En aquest sentit han remarcat que hi ha samarretes, detalls i premis que “no se serigrafien de manera especial per a cadascuna de les edicions i que es van lliurant al llarg dels anys”. Per tant, materials que s’haurien adquirit per l’edició d’enguany es podrien reservar per a cites futures.

Etiquetes

Comentaris (62)

Trending