Cd'I Liberals manté la voluntat de construir un aparcament sota del Parc Central

Comentaris

Cd\'I Liberals manté la voluntat de construir un aparcament sota del Parc Central
Cd\'I Liberals manté la voluntat de construir un aparcament sota del Parc Central

La candidatura que representa l'actual majoria del comú d'Andorra la Vella, Coalició d'Independents (Cd'I) Liberals d'Andorra (Ld'A), manté la voluntat de construir un aparcament soterrani sota la zona verda del Parc Central. Els propietaris del terreny preveuen construir en l'espai del pàrquing actual. La voluntat de Jordi Minguillón i el seu equip és que la corporació elabori un plec de bases i tant les obres com l'explotació de l'aparcament es concedeixi a una empresa privada. Aquest és un dels projectes en matèria d'urbanisme que té en ment Cd'I Liberals. La candidatura també voldria unir la zona de Prada Motxilla amb l'avinguda Santa Coloma amb unes escales o lligar l'avinguda Príncep Benlloch i la zona de Tobira amb un ascensor.

Minguillón, juntament amb Víctor Pintos i Jordi Cabanes, s'han trobat aquest diumenge a la plaça Lídia Armengol per parlar de qüestions d'urbanisme. L'espai que hi ha sota del Consell General l'han posat com a mostra del que defensen en el programa en l’àmbit urbanístic i d'infraestructures. “Aquesta plaça és una mostra de com volem que sigui la nostra parròquia, de com des del comú actual entenem que hem de treballar per a facilitar la mobilitat de la gent –amb ascensors, escales i rampes- i com posem l’ urbanisme al servei de l’embelliment i la imatge de la parròquia”.

Per a Jordi Minguillón, parlar d’urbanisme i d’infraestructures és parlar de transformació progressiva, sostenible i sostinguda de la parròquia Andorra la Vella. És per això que la planificació que proposen és harmoniosa i participativa. El cònsol i candidat a la reelecció ha afirmat que és de vital importància donar continuïtat al POUP (Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial d’Andorra la Vella), ajustant el creixement urbanístic a l’actual Andorra la Vella, Santa Coloma i Margineda. Ha citat com accions a les que donaran continuïtat, les inversions en la millora de les xarxes separatives, el manteniment del Parc Central com a pulmó verd d’Andorra la Vella, mitjançant el Pla Especial i les negociacions amb els propietaris per condicionar les voravies de la parròquia, amb criteris d’accessibilitat i mobilitat.

També ha presentat el nous projectes que impulsaran, entre ells i com a prioritaris, ha citat la construcció d’unes escales per a comunicar Prada Motxilla amb l’avinguda Santa Coloma i també la connexió de l’avinguda Príncep Benlloch amb la zona de Tobira mitjançant l’ascensor de la Quirola. Ha parlat tanmateix de la concessió de la construcció i explotació d’un aparcament sota la zona verda del parc Central i d’altres obres de curt i mig termini per a que Andorra la Vella i Santa Coloma siguin una parròquia accessible (assolint els objectius de la Convenció de les Nacions unides sobre els drets dels discapacitats). Un altre dels punts en els que la candidatura de Cd’I i Liberals posarà l’accent és en la millora de l’enllumenat públic instal·lant lluminàries LED d’alta eficiència energètica i en el procés d’embelliment i desenvolupament urbanístic homogeni i coherent de tots els barris de la parròquia. 

750.000 euros per Santa Coloma

Els candidats de Cd'I i Liberals d’Andorra han estat aquest diumenge a la tarda a Casa Quim Dolsa per trobar-se amb els padrins i poder-los explicar els projectes que proposa la seva candidatura per Santa Coloma i la Margineda. A la trobada hi han assistit, entre altres membres de la candidatura, el cap de llista i actual cònsol, Jordi Minguillón, el número dos de la llista, Victor Pintos, i també el tercer de la candidatura, Jordi Cerqueda. En aquesta ocasió també han estat acompanyats per l'excònsol i actual ministra de Salut, Benestar i Ocupació, Rosa Ferrer. Entre els temes i propostes que han anat exposant, cal destacar la inversió que Cd’i Liberals d’Andorra té previst per a Santa Coloma, i que està xifrada en 750.000 €. 

Comentaris

Trending