Bartumeu i Roig lideraran la ‘renovació’ d’SDP

L’excap de Govern i el darrer cap de llista de la formació encapçalen l’única candidatura que es presentarà per agafar les regnes del partit en l’assemblea general de dissabte vinent

-
-
Una única candidatura es presentarà per agafar les regnes de Socialdemocràcia i Progrés (SDP). L’assemblea general prevista per a dissabte vinent haurà de validar l’equip que lideraran Jaume Bartumeu des de la presidència i Josep Roig a la secretaria d’organització. Són els dos càrrecs clau en l’entramat del partit, que incorporarà en la direcció, de forma majoritària, cares noves que ja van farcir les llistes que la formació va presentar a les darreres eleccions generals.

Els progressistes miren de retrobar el camí després de quedar-se sense representació institucional. Ara, simplement ostenten un conseller comunal en la majoria laurediana. Bartumeu es mantindria a la presidència perquè així li haurien demanat les bases i la presència de Roig en un lloc estratègic de la direcció d’SDP es considera “un pas natural” després que fos el darrer cap de llista de la formació. Tots dos, més la presència d’alguna altra persona amb un cert bagatge polític, asseguren “una transició ordenada” dins de la formació.

En principi, dins de la nova direcció no hi haurà, almenys no en cap lloc rellevant, presència de cap dels integrants més crítics respecte de l’orientació agafada pels progressistes els darrers temps i, especialment, en vista a la passada campanya electoral. Tampoc no es preveu que el sector crític, per denominar així la desena de persones més distants amb els plantejaments actuals, acabi articulant cap candidatura alternativa.

El que queda per veure és què passarà amb algunes de les persones que estan més desencantades pel rumb agafat per SDP els darrers temps. I si els plantejaments que es facin dissabte convenceran o no convenceran aquestes persones o, per contra, davant el nou escenari que es creï es donaran algunes baixes entre persones significatives, que preferiran mantenir-se al marge de l’activitat política o intentar trobar acomodament, eventualment, en altres formacions.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending