Bartumeu acudirà a la 'comissió BPA' respectant escrupolosament el secret professional d'advocat

Comentaris

Bartumeu acudirà a la \'comissió BPA\' respectant escrupolosament el secret professional d\'advocat
Bartumeu acudirà a la \'comissió BPA\' respectant escrupolosament el secret professional d\'advocat

L’advocat i president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu, acudirà a la comissió legislativa que fa el seguiment del ‘cas BPA’. Ho farà, tal i com li ha sol·licitat el president de la comissió, el demòcrata Ladislau Baró, “en qualitat d’exadvocat dels accionistes majoritaris de BPA”. En conseqüència, i en la resposta escrita feta arribar aquest dilluns mateix per Bartumeu a Baró a través del síndic general, Vicenç Mateu, que és qui fa d’enllaç, el lletrat adverteix que “no podré pas respondre preguntes que poguessin afectar el meu secret professional”.

De l’escrit adreçat a Bartumeu per Baró, sembla que l’únic interès que tenen els integrants de la ‘comissió BPA’ en relació a l’exadvocat de la família Cierco es conèixer l’afer de les suposades extorsions que haurien rebut alguns dirigents de BPA. En concret, el president del grup parlamentari demòcrata i també de la comissió legislativa específica sobre la vigilància del sistema financer escriu que la compareixença de Bartumeu ha de tenir lloc “en relació a les manifestacions que he efectuat darrerament -i que han estat publicades en diferents mitjans de comunicació- relatives a eventuals ‘amenaces i coaccions’ per part de membres de la policia espanyola al president de BPA, el senyor Higini Cierco”.

Bartumeu respon a la petició que “no tinc cap inconvenient en atendre l’interès manifestat pels membres de la comissió”, alhora, però, recorda que la seva exposició estarà limitada pel secret professional que ha de mantenir. I fa aquesta precisió atès que “no sembla que hi hagi el suficient coneixement de les normes legals que regulen el secret professional dels advocats” per part d’alguns dels integrants de la comissió. Els parlamentaris sol·liciten al lletrat que digui qui dia de la primera quinzena de novembre li pot anar per comparèixer. 

Jaume Bartumeu ofereix fins a sis dates: el 2 i el 3 de novembre, el 8 i el 9, i el 14 i el 15. Alhora, l’advocat i excap de Govern recorda, tal i com ja fa unes setmanes va anunciar, que si finalment la seva compareixença és a porta tancada, com ho han estat totes les que s’han fet ara en el marc de la ‘comissió BPA’, procedirà a fer una roda de premsa sols acabar a les instal·lacions mateix del Consell General.

Comentaris

Trending