Arran Alt Urgell denuncia que el Copríncep no respecta els drets humans de les dones i torna a cremar una imatge de Vives

La branca urgellenca del col·lectiu més radical de les CUP respon al missatge que l’arquebisbe va voler fer passar durant l’homilia de Meritxell i assegura que és el religiós l’únic que profereix “violències"

-
-
Arran Alt Urgell ha acusat l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra de “no respectar els drets humans de les dones andorranes” i després d’insistir que “no descansarem fins a despenalitzar completament l’avortament” ha tornat a fer pública una gravació de pocs segons on mostra la crema d’una fotografia de Joan-Enric Vives. Una imatge que, prèviament, ha estat col·locada cap per avall.

És la segona vegada que la branca urgellenca del col·lectiu més radical de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) fa pública una gravació similar. L’anterior corresponia a les imatges preses en el transcurs d’un acte de la festa major de la Seu. En aquesta ocasió, l’acció, publicitada a través del seu perfil de Twitter, és la resposta a l’homilia del Copríncep durant l’ofici eucarístic oficial de Meritxell.

Vives va tornar a insistir en que cal defensar la vida sempre, tot i que no va fer d’aquesta frase cap gran missatge del seu discurs, i sí que es va centrar molt més en criticar les mentides i les difamacions. Ho va fer de manera genèrica encara que era fàcil pensar que, entre altres i especialment, l’arquebisbe es referia a les crítiques i a les presumptes difamacions que pugui rebre ell mateix. Més encara quan va demanar als assistents que el reconfortin.

Totes les formacions, d’una manera o altra i tot i, en alguns casos, remarcar que cal abordar el debat de l’avortament i la seva despenalització, han criticat els darrers dies la crema de les imatges del Copríncep. Arran hi ha tornat com a resposta. Ha tornat a cremar una imatge de Vives i ho ha fet públic com a protesta.

Ha fet dues piulades consecutives a partir de les quals diu, en primer lloc, que el religiós “treballa per a que les dones no puguem avortar, fins i tot, en cas de violació, malformació fetal i risc per la vida de la mare, ens ha acusat de no fer bé "a la persona" i de "violents". També ha acusat a les dones que han avortat de ser “egoistes””. I és a partir d’aquí quan el col·lectiu assegura que “aquí les úniques violències són les del bisbe Joan Enric Vives, que no respecta els drets humans de les dones andorranes”. I que “no descansarem fins a despenalitzar completament l’avortament!”. Alhora que demana que “no ens enganyin”.

Etiquetes

-

Relacionat

Arran Alt Urgell reivindica la crema de fotos del Copríncep Vives i la defensa de la despenalització de l’avortament

Comentaris

Trending