Apareixen quatre impactes d'arma de foc a la façana del despatx de la policia

Comentaris

Apareixen quatre impactes d\'arma de foc a la façana del despatx de la policia
Apareixen quatre impactes d\'arma de foc a la façana del despatx de la policia

La policia investiga què i qui hi pot haver darrere de l’aparició de quatre impactes de projectil en la façana de l’edifici de l’Obac, el despatx central de policia, que dóna al carrer Ciutat de Sabadell d’Escaldes. Els impactes a les vidrieres s’han descobert a primera hora d’aquest matí. Més enllà dels danys materials, no s’ha hagut de lamentar cap altre fet. El cos de l’ordre guarda silenci al respecte -després de publicar durant una estona un comunicat al lloc web oficial- però diverses fonts han assegurat que hi ha neguit i malestar per la situació.

Els fets haurien ocorregut de matinada i hores d’ara, segons diverses fonts, es fa impossible encara saber quin tipus d’arma s’ha usat per dur a terme l’atac malgrat que no hi ha cap dubte que es tracta d’una arma de foc de mitjà abast i d’una bala relativament petita. Els investigadors haurien trobat alguna resta que encara no és clar que sigui el d’una de les bales usades i sospiten que com a mínim es podria haver fet un cinquè tret que hauria tocat de resquitllada algun altre punt de la façana.

Els impactes, segons diverses fonts, s’haurien donat en quatre indrets força significatius de la façana. Justament els que coincideixen amb els despatxos del ministeri de Justícia i Interior; el que dóna al del director del cos, Jordi Moreno; el que correspon al director adjunt i responsable dels agents integrats a uniformats, patrulles i grups especials, Bruno Lasne; i el de la comissària Teresa Ferreira.

Diverses de les fonts consultades, properes al cos, han evidenciat el neguit que genera una situació com aquesta. Pel fet en sí, i perquè com a mínim hi ha hagut dos altres episodis -el cas dels trets al xalet del ministre de Finances, Jordi Cinca; i l’impacte contra una finestra d’un restaurant de la Massana lligat vinculat a un policia i al darrer candidat de Liberal Independents a les comunals d’Encamp, Jordi Troguet- que no s’han aclarit. Per això, les fonts consultades han considerat que és del tot necessari aclarir una situació com aquesta i trobar l’autor o autors dels trets i treure l’entrellat de tot plegat.

Comentaris

Trending