Andorra Telecom abonarà 77.400 euros en compensacions per l'avaria del 20 de juny

Comentaris

Les compensacions per les incidències que més de 2.700 clients d’Andorra Telecom van patir en el servei d’Internet el 20 de juny suposaran a la companyia una despesa de l’ordre de 77.400 euros. Així ho indica el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, en una resposta escrita a una pregunta de la consellera socialdemòcrata Rosa Gili. Alcobé ha respost també una qüestió formulada per la parlamentària liberal Carine Montaner. Les dues conselleres es van interessar per l’avaria que va afectar Andorra Telecom i que va deixar sense servei d’Internet durant diverses hores bona part d’Andorra la Vella i Escaldes. 

Com ja es va explicar al seu dia, “les incidències del passat 20 de juny sobre el servei d’Internet van ser conseqüència dels canvis efectuats en el node d’accés a Internet a les parròquies d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. La renovació de l’accés a Internet forma part d’un projecte global en tot el territori, que es va iniciar l’any 2014 i es va començar a implementar el 25 d’abril”. En la seva resposta, Alcobé explica que les fases prèvies es van dur a terme amb èxit. I la que va resultar fallida, es va resoldre fent marxa enrere i tornant al node antic. Segons la resposta parlamentària, des del punt de vista tècnic no va suposar un cost addicional.

“Les incidències fruit de la renovació del node central d’accés a Internet a Andorra la Vella i a Escaldes-Engordany no han ocasionat danys en els equipaments de xarxa d’Andorra Telecom. En cas que s’haguessin produït no suposarien un cost suplementari en trobar-se sota la garantia del fabricant”, resa la resposta publicada al Butlletí del Consell General.

Sobre el nivell d’afectació, s’explica que “el total de clients residencials afectats pel tall del dia 20 de juny ha estat de 2.035. El total de clients empresa afectats pel tall del dia 20 de juny ha estat de 697. El 90 per cent dels clients corresponen a Andorra la Vella i Escaldes mentre que el 10 per cent restant està repartit de manera força uniforme entre totes les parròquies. El nombre total d’afectats per la incidència representa un 10 per cent del total de clients amb el servei d’Internet (27.249)”.

I en relació a les indemnitzacions als afectats, l’explicació d’Alcobé exposa que “Andorra Telecom compensarà tots els usuaris perjudicats per la incidència amb l’equivalent a la quota mensual del mes de juny corresponent a Internet. En el cas del clients residencials, hi haurà un total de 177 compensacions de 15 euros i 2.494 compensacions de 20 euros. Pel que fa als clients empresa, hi haurà un total de 721 compensacions, que oscil·laran entre els 20 i els 180 euros, en funció del tipus de servei contractat. Cal destacar que el nombre de compensacions és superior al de clients afectats ja que, alguns d’ells, tenen contractat més d’un servei. L’import total voltarà els 77.400 euros.”

L’avaria del 20 de juny, que venia per responsabilitat directa d’Andorra Telecom, va ‘inaugurar’ una fase d’incidències que han tingut cada cop menys afectació als usuaris però que han obligat la companyia a fer importants treballs de combat dels atacs. La majoria de les incidències s’han atribuït a ‘pirates informàtics’.

Comentaris

Trending